Nedavno objavljeno

spot_img

Srce Sarajeva za Meg Ryan!

Ryan će u Sarajevu predstaviti posebnu projekciju filmskog hita iz 1998. godine „Imaš poruku“ koja će biti prikazana u Ljetnom kinu Coca-Cola

Glumica Meg Ryan dobit će priznanje Počasno Srce Sarajeva na 30. Sarajevo Film Festivalu u znak priznanja za njezin izvanredan doprinos filmskoj umjetnosti!

Njujorčanka i zvijezda holivudskih romantičnih komedija poznata je po svojoj svestranosti i prirodnom šarmu u svakoj ulozi koju igra. Ryan će u Sarajevu predstaviti posebnu projekciju filmskog hita iz 1998. godine „Imaš poruku“ koja će biti prikazana u Ljetnom kinu Coca-Cola. Poznata glumica pozdravit će publiku na istom mjestu gdje je ovaj film prikazan prije 25 godina, na 5. Sarajevo Film Festivalu, 1999. godine.

Tom Hanks i Meg Ryan u kultnoj romantičnoj komediji

Talent za romantične komedije

Njene uloge u filmovima kao što su “When Harry Met Sally…”, “Sleepless in Seattle” i “You’ve Got Mail” napravile su od Meg svojevrsnom ikonom romantičnih komedija. Njena sposobnost da prikaže simpatične, duhovite i pristupačne likove privukla je mnoge fanove. Prirodnost i urođeni šarm pomogli su joj da osvoji srca publike, a spontana i često duhovita gluma ostavlja utisak autentičnosti i topline, čineći njene likove izuzetno dojmljivim.

S kolegom Billyjem Crystalom u filmu When Harry Met Sally

Iako je najpoznatija po romantičnim komedijama, Meg Ryan je pokazala talenat da igra raznovrsne uloge u dramama i trilerima, što pokazuje talenat i fleksibilnost kao glumice. Meg Ryan je poznata po nekim od najnezaboravnijih scena u filmskoj historiji. Na primjer, scena iz “When Harry Met Sally…” u kojoj simulira orgazam u restoranu je postala kultna i često se citira i parodira.

Autentični likovi žena

Mnogi gledatelji se mogu poistovjetiti s likovima koje Meg Ryan igra. Njene uloge često prikazuju žene koje su samostalne, inteligentne i emotivne. Ryan je poznata po svom radu van ekrana, uključujući humanitarni rad i režiju. Njena predanost društvenim pitanjima i kreativnosti iza kamere dodatno je doprinijela njenoj reputaciji.

Sa Tomom Hanksom u filmu Nesanica u Seattleu

Sve ovo čini Meg Ryan voljenom holivudskom glumicom, koja je ostavila i ostavlja trajan trag u filmskoj industriji i srcima obožavatelja.

Pauza od Hollywooda

U intervjuu za People prošle godine otkrila je zašto se odlučila povući iz glume na duže vrijeme. “Uzela sam veliku pauzu jer sam osjećala da postoji toliko drugih dijelova mog iskustva kao ljudskog bića koje želim razviti,” rekla je Ryan. Jedno od tih područja bila je njena uloga majke za njeno dvoje djece: glumca Jacka Quaida, 31, kojeg dijeli s bivšim mužem Dennisom Quaidom, i kćerku Daisy True, 18, koju je usvojila 2006.

Ryan se lani na velika vrata vratila u Hollywood i to filmom “What Happens Later”, kao rediteljica, koscenaristica i glavna glumica. Meg u filmu glumi uz Davida Duchovnyja u priči koja prati par bivših ljubavnika, Willu i Billa, koji se nađu zavejani zajedno na jednom aerodromu. “What Happens Later” je Ryanin prvi film otkako je 2015. godine debitovala kao rediteljka s filmom “Ithaca”, a ovo je ujedno i njena prva romantična komedija nakon skoro 15 godina, od filma “Serious Moonlight” iz 2009.

Plakat filma What Happens Later

“Ideja za film sam dobila tokom lockdowna,” kaže Ryan o “What Happens Later”. “Suština filma je u ova dva lika koji su zaglavljeni zajedno. Jednostavno volim tu ideju da smo zadržani u nekom prostoru, čak i ako postoji sukob, a možda smo tu iz razloga koji nas iscjeljuju.”

U razgovoru za magazin Interview, Ryan je pričala o svom iskustvu multipliciranih uloga na setu filma “What Happens Later”. “Najlakši dio bio je glumiti u filmu,” rekla je. “Želim ponovo režirati samo da bih mogla sjediti u stolici, jer sam sigurna da sam propustila puno stvari.”

Iako se vratila u središte pažnje, Ryan cijeni svoje vrijeme daleko od Hollywooda i novi odnos prema industriji. “Lijepo je razmišljati o tome kao o poslu, a ne kao o životnom stilu,” kaže. “I to je za mene odličan način da se nosim s tim.”

 

 

 

 

spot_img

Latest Posts

spot_img

Raport