Nedavno objavljeno

spot_img

Dajmo šansu prijateljstvu

U Servis Centru Udruženja porodica djece i osoba sa poteškoćama u razvoju  „Dajte nam šansu“ u Sarajevu obilježen  je 30. juli, Međunarodni dan prijateljstva, te predstavljena nova ambasadorica Udruženja Elvedina Muzaferija. Zajedničkom šetnjom od Katedrale Srca Isusova do Aria Malla poslana je poruka prijateljstva bez granica.

“Ovaj događaj pod nazivom “Dajmo šansu prijateljstvu” prilika je da podsjetimo na važnost ljudskosti i bliskosti, bez ikakvih predrasuda”, istakla je direktorica Udruženja Ines Kavalec.

Planina od papira

Djeca i odrasli s poteškoćama u razvoju danas su simbolično od papira kreirali planinu koja ukazuje na snagu prijateljstva, ali i druge ambasadore Udruženja među kojima su i Amel Tuka, Mimo Šahinpašić i Džejla Glavović Očuz “Svima je potreban neko uz koga će se osjećati bolje, uz koga će osjećati sigurnost i mir. Ne smijemo praviti razlike, nego jednostavno svakog novog dana dajmo šansu prijateljstvu. Danas sam posebno sretna što mogu biti ovdje u Centru “Dajte nam šansu” i na ovaj način obilježiti Međunarodni dan prijateljstva”, kaže Elvedina Muzaferija.

Događaju “Dajmo šansu prijateljstvu” prisustvovale su i javne ličnosti kao što su alpinista Tomislav Cvitanušić, doktor Ismet Gavrankapetanović, premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk, ministarice Jasna Duraković i Adna Mesihović,  ministri Kenan Magoda, Afan Kalamujić i Admir Katica, predstavnici ASA Central Osiguranja i mnogi drugi.

 

 

spot_img

Latest Posts

spot_img

Raport