Nedavno objavljeno

Sladoled od malina

POTREBNO:
500 g sladoleda od vanilije ili jogurta,
300 g malina,
80 g puslica,
2 dl vrhnja za šlag,
2 kašike šećera
PRIPREMA: Puslice izmrviti što sitnije; maline oprati i posušiti. Kada sladoled malo omekša na sobnoj temperaturi, dodati umućen šlag, izmrvljene puslice, 200 g malina i pažljivo promiješati. Smjesu usuti u zdjelice ili dublje čaše obložene prozirnom folijom i držati najmanje tri sata u frižideru. Ostatak malina izmiksati sa šećerom u homogenu smjesu. Zdjelice poklopiti tanjirićima za posluživanje, poslije nekoliko minuta preokrenuti, ukloniti foliju i sladoled preliti umućenim malinama. Po želji, ukrasiti cijelim malinama i listićima mente. Umjesto malina, možete upotrijebiti jagode (najbolje šumske), borovnice, ribizle, kupine ili mješavinu.

spot_img

Latest Posts

spot_img
spot_img

Raport