Nedavno objavljeno

Mjesec borbe protiv stereotipa se završio, ali nikada ne prestaje

Iako je Mjesec borbe protiv stereotipa iza nas, on nikada ne smije prestati!

U ovu rečenicu staje poruka koju su iz agencije Aquarius odaslali tokom kampanje #nisamSTEREOTIP, a koja je proteklih mjesec dana udružila mnoge žene iz regiona da jasno i glasno poruče upravo to – da ne staju u bilo kakve okvire, nametnute stege ili tuđa očekivanja.

Kampanja je pokrenuta s ciljem dodatnog podsjećanja i podizanja svijesti, ali i edukovanja javnosti da je vrijeme da se kao pojedinci te cjelokupno društvo izdignemo iznad stereotipa, a svaku ženu koja je suočena sa osudom ohrabrimo da javno poruči #nisamSTEREOTIP.

„Tokom mjesec dana, brojnim aktivnostima iznova smo ukazali na problem stereotipa o ženama koji su, nažalost, i danas i te kako prisutni, ne samo u našem društvu. Progovorivši o njima, željeli smo da svi zajedno postanemo bolji, tolerantniji i oni koji manje osuđuju. Jednostavno, ovom kampanjom nastojali smo da podsjetimo i ukažemo na situacije s kojima se mnoge žene svakodnevno susreću i bore, a koje treba da postanu stvar prošlosti“, pojasnili su iz Aquarius-a.

Kroz priče o crvenom ružu, tetovaži, visokim potpeticama, dugim noktima i mrežastim čarapama, pažnja javnosti je kampanjom #nisamSTEREOTIP usmjerena ka suočavanju sa stavovima i postupcima koji su osuđujući ili uvredljivi. Ona je naš doprinos društvu, navode iz Aquarius-a, nešto što smo od sebe poklonili cjelokupnoj javnosti u BiH, smatrajući da je to naša obaveza, kao društveno odgovorne agencije.

„Zahvalni smo svim sponzorima i medijima koji su prepoznali značaj ove kampanje i podržali nas. Vjerujemo da društveno odgovorne aktivnosti treba da budu naš zajednički način da unaprijedimo zajednicu u kojoj poslujemo i živimo, ali i naš zajednički cilj. Niko od nas ne može sam uraditi mnogo toga, pa ni u vezi s pitanjem borbe sa stereotipima ili diskriminacijom, ali udruženi smo svakako jači i spremniji da radimo za dobrobit našeg društva, dajući ono najbolje od sebe“, dodali su iz Aquarius-a.

Ovu kampanju, koja je svojevrstan nastavak prošlogodišnje pod nazivom SNIŽENA, podržale su i mnoge žene iz javne sfere djelovanja, dijeleći sadržaj na društvenim mrežama uz hešteg #nisamSTEREOTIP i šireći priču o ovoj važnoj temi. Uz to, na stotine adresa širom regiona stigli su poklon-paketi s nekim od „stereotipnih“ proizvoda za žene, ali i značkama u duhu boginje Mokoš, simbolom ove i svake naredne slične kampanje s Aquarius potpisom.

Latest Posts

Raport