Nedavno objavljeno

Predstava “U posjeti kod gospodina Greena” je ponovo na sceni SARTR-a

Predstava “U posjeti kod gospodina Greena” je ponovo na sceni SARTR-a 26. juna s početkom u 20 sati. Predstava je nastala prema tekstu američkog pisca Jeff Barona. 

“U posjeti kod gospodina Greena” je dirljiva i duhovita priča o starcu i mladiću koji se uprkos početnom nerazumijevanju i netrpeljivosti postepeno zbližavaju i nalaze jedan u drugome utjehu.

Govoreći o samoći, predrasudama i potrebi za pripadanjem, ova predstava nas vraća temelju svakog odnosa – komunikaciji. Onoj iskrenoj, ponekad i surovoj ali skoro uvijek ljekovitoj, tako da svako može zapravo pronaći svoje vlastito postojanje unutar onoga što glumci interpretiraju, misle i igraju.

Prema riječima glumca Albana Ukaja predstava “U posjeti kod gospodina Greena” govori i o različitim generacijama, neshvatanju drugog i drugačijeg. Pripada savremenoj američkoj dramaturgiji, gdje sve polazi od potrebe za nečim.

Oba protagonista su u potrazi za vlastitim identitetom i smislom vlastitog postojanja u današnjem vremenu isključivosti, intolerancije i mržnje.

U predstavi igraju Miki Trifunov i Alban Ukaj.

Latest Posts

Raport