SASTOJCI
1/4 šolje kisele pavlake
1/2 šolje šećera u prahu
1 šolja vrhnja za šlag
1/4 šolje pistacija, nasjeckanih
4 šolje malina, podijeljeno
1 kašika svježeg soka od limuna
1 kašika meda
2 kašike listova mente
PRIPREMA
Obložite kalup za hljeb plastičnom folijom, ostavljajući prepust na sve četiri strane.
Umutite kiselu pavlaku mikserom na srednjoj brzini dok ne postane glatka. Dodajte šećer i miješajte da se sjedini. Smanjite brzinu miksera na nisku i postupno umiješajte vrhnje za šlag. Povećajte brzinu na srednju i tucite dok se ne formiraju čvrsti vrhovi, 2 do 3 minute.
Ubacite pistacije i 2 šolje malina pa prebacite u pripremljenu posudu. Stavite u zamrzivač da se stegne.
U posudi razmutite sok od limuna i med, dodajte preostale maline i promiješajte da se sjedine. Ostavite da odstoji, povremeno protresajući, 18 do 20 minuta. Preokrenite semifredo na tacnu i uklonite plastičnu foliju. Na vrh stavite maline i listiće mente.