Nedavno objavljeno

Neka ovo ljeto miriše na Pantenol pjenu

Dok se polako navikavate na visoke temperature i planirate odmor iz snova na obali mora, sigurno razmišljate o stvarima koje će vam biti neophodne za njegu kože tokom ljetnih mjeseci i odmora. Galenika donosi olakšanje u tom smislu, jer Pantenol porodica obiluje proizvodima koji su odlični saveznici u njezi kože.

Galenikini Pantenol proizvodi su izuzetnog kvaliteta, sastojci u formulaciji strukture su pažljivo odabrani i ispraćeni visokom kontrolom kvaliteta. Već preko 60 godina Pantenol proizvodi su u prodaji širom regiona, a sada su prisutni i širom Evrope. Mnogima od nas Pantenol proizvodi u različitom obliku, sastavni su dio kućne apoteke, kao i dnevne njege i prenose se generacijama.

Sigurno omiljeni član Pantenol porordice je svima dobro poznata Pantenol pjena koja predstavlja  hidrataciju nove generacije! Kad pomisliš na nju, pomisliš na rapsodiju njege, na lakoću nanošenja i brzo upijanje, te na neodoljivi i nezaboravni miris koji iskustvo korištenja čini još prijatnijim i upečatljivijim.

Pantenol pjena – sastav

Sastojci Galenikine Pantenol pjene su: dexpanthenol 9%, aloe vera, alantoin, vitamin E koji u kombinaciji daju nježnost kojom pjena brzo umiruje i regeneriše oštećena područja na koži.

Pantenol pjena – djelovanje

Alantoin doprinosi stimulisanju rasta ćelija, što rezultira obnavljanjem tkiva i epitelizacijom ćelija kože. Ima antioksidativni, hidrirajući i umirujući efekat na kožu. S obzirom na dobra hidrirajuća svojstva, doprinosi boljem upijanju od strane kože. Pogodan je za njegu jako osjetljive kože, iritirane (nakon epilacije, sunčanja), kao i aknozne kože. Zbog ekstrakta aloe vere, pjena aktivno obnavlja oštećena područja kože, brzo je umiruje i vlaži. Vitamin E u sastavu ovog proizvoda doprinosi antioksidativnoj zaštiti i omekšavanju kože.

Pjena se preporučuje za njegu i hidrataciju kože, njegu kože nakon sunčanja, te regeneraciju kože nakon depilacije/epilacije, a čarobni miris Pantenol pjene biće vaša asocijacija na ljeto tokom cijele godine. Pjena se lako nanosi na veliku površinu tijela i pogodna je za njegu velikih regija, a brzo se upija i ne ostavlja tragove.

Neka Pantenol bude dio vaše brige o sebi tokom ljeta i nikako ne zaboravite da je spakujete u kofer kada krenete na odmor, jer ovo ljeto će biti savršeno ako miriše na Pantenol pjenu.

Više o Pantenol proizvodima možete naći na ovom linku: https://pantenol.rs/pantenol-je-broj-jedan/

Latest Posts

Raport