Nedavno objavljeno

GIOVANNA PAPARELLA: Naše savršeno ljeto

Fitness instruktorica koja je godinama sarađivala s Gracijom, riječju i slikom pomažući našim čitateljicama da postignu željenu formu, sada piše o projektu “Savršeno ljeto”, čija je misija pomoći ženama da se osjećaju bolje u svojoj koži i dožive aktivno, radosno ljeto s vježbama prilagođenim njihovim individualnim potrebama

Napisala Giovanna Paparella

Zovem se Giovanna Paparella i direktorica sam Lifestyle Cluba. U svijetu fitnessa i wellnessa radim više od 28 godina. Karijeru sam započela kao trenerica grupnih fitness progama i personalna trenerica, uspješno mijenjajući živote stotinama žena. Moj sistem rada baziran je i fokusiran na žene i njihove potrebe. Prije 20 godina odlučila sam da prenesem svoju radnu filozofiju na jedno mjesto – u naš dragi Lifestyle Club.
Tim žena koji radi sa mnom vjeruje u iste principe, dijeli istu viziju i svakodnevno smo uz žene, rame uz rame, u borbi protiv izgovora koji ih blokiraju i ne daju im da žive život punim plućima.
Radionica “Savršeno ljeto” koju smo upriličili u maju predstavlja samo početak. Kroz različite aktivnosti i edukacije podržat ćemo žene u Sarajevu na putu ka stvaranju zdravih navika ne samo ljeti nego i tokom svih mjeseci u godini. Cilj našeg projekta nije samo educirati žene o fizičkoj aktivnosti i pravilnoj ishrani, već im pružiti i podršku u svakodnevnom životu – kako bi se osjećale bolje i živjele život bez manjka samopouzdanja.

Promjena stila života je moguća

Pravilnim pristupom i odgovarajućim strategijama, promjena stila života itekako je moguća. Važno je usvajati znanja i razvijati kritičko razmišljanje kako bi u budućnosti mogle donositi pametne odluke koje se tiču ishrane i vježbanja.
Nema čarobnih pilula, nema strogih dijeta, nema čudotvornih masaža i krema za mršanje. Postoji samo jedan pravi recept za dobru formu i fit izgled tijela: redovan trening i pravilna ishrana. I, kako vi kažete –sabur.
Naša želja je da budeš spremna živjeti prekrasan život bez odricanja i propuštanja važnih trenutaka.
Ne za “testiranje” kupaćeg kostima. Jedini test koji moraš proći je onaj za tvoje zdravlje.
Naša filozofija je jasna i jednostavna:

  • Pomažemo ženama da se aktiviraju i osjećaju bolje kroz kretanje.
  • Stvaramo naviku za redovnu fizičku aktivnost.
  • Promovišemo aktivan i zdrav stil života, daleko od stereotipa “fitness modela”.

Cijeli život se borim protiv stereotipa i predrasuda koje se odnose na žene i njihov pristup tjelesnoj aktivnosti.

Nisi kriva što vježbaš povremeno ili nisi nikada vježbala.
Mi smo krivi, kao operateri u ovom sektoru, za taj pristup koji je mnoge žene natjerao da odustanu ili što smo ih obeshrabrili da nikada ni ne pokušaju. Godinama smo reklamirali savršena tijela koja ne postoje u stvarnosti i vrste treninga koje nisu svima prilagodljive. U tvojoj smo glavi stvorili sliku o tome kako treba da izgledaš i kako treba da vježbaš.
Svaka žena je drugačija i ima različite potrebe te pravo na lični pristup koji joj odgovara.

Šta znači “biti u formi”?

Nigdje nije napisano da fitness treba da bude samo za manekenke, niti da tvoje tijelo treba služiti za “like” na društvenim mrežama.
Nigdje nije napisano da biti u formi znači “ubiti” se na treningu vježbama koje mogu samo pojedinci uraditi na pravilan način a da ne naškode svom zdravlju.
Nigdje nije napisano da moraš slušati “trenera” kako viče na tebe i kako ti pored svakodnevnog stresa i postojećeg kompleksa doda novi ili vrši pritisak.
Fitness nije to.
Drugačiji fitness je moguć, i svi smo danas ovdje kako bismo napravili revoluciju u konceptu tjelesne aktivnosti i brige o sebi.
Moj posao je da pomognem ženama u tom procesu promjene.
Uz tebe smo kad odlučiš:

  • da reaguješ umjesto da pasivno trpiš svoje nelagode
  • da ostaviš iza sebe sve što je loše i pružiš sebi novu priliku da budeš sretna
  • da započneš put ka samounapređenju
  • da radiš na poboljšanju kvaliteta života bez izgovora i žalbi
  • da upravljaš svojim vremenom koje si zaslužila da posvetiš sebi.
    Ne bez prepreka, ali sa odlučnošću, dobrom organizacijom, pravom strategijom i efikasnim metodama.
    Ovo znači PREOKRET u tvom životu.

Gracija 443, ljeto 2024.

Latest Posts

Raport