Nedavno objavljeno

Zabranjeno pušenje rasplesalo Novi Sad: trosatni dernek na krovu

U okviru proslave 40. godišnjice albuma "Das Ist Walter", legendarni bend održao je koncert za pamćenje na krovu TC Promenada u Novom Sadu.

14.6.2024. mnogi će pamtiti kao dan kad je Njemačka razbila Škotsku sa 5:1 u utakmici koja je otvorila Europsko prvenstvo u nogometu EURO 2024, a dvije tisuće ljudi koji su tu večer odlučili ne sjediti pred televizorom, nego doći na koncert Zabranjenog pušenja na krovu TC Promenada u Novom Sadu, sigurno će ga pamtiti kao dan kad su ostali bez glasa od pjevanja i dobili jaku upalu mišića od plesanja.

Zabranjeno pušenje otvorilo je koncert pjesmom “Pos‘o, kuća, birtija”, a već od prvih taktova, publika je počela “pomagati” bendu, pljeskajući i pjevajući.

Putovanje kroz četiri desetljeća dugu karijeru benda bilo je furiozno, a Novosađani, koje inače glase za hladnu i suzdržanu publiku, pjevali su cijeli koncert brojne hitove Pušenja.

S krova TC Promenada orile su se nezaboravne pjesme: “Hadžija il’ bos”, “Djevojčice kojima miriše koža”, “Guzonjin sin”, “Jugo 45”, “Zenica Blues”, “Fikreta”, “Lijepa Alma”, “Karabaja”, a bend predvođen Sejom Sexonom održao je obećanje i “ostavio srce na terenu”.

Poslije tri sata žestoke rokenrol svirke, Zabranjeno pušenje na bisu je izvelo i pjesme “Ibro Dirka”, “Šeki is on the road again”, “Javi mi” i nezvaničnu himnu Sarajeva “Fildžan viška”, a umorna i zadovoljna publika nagradila ih je ovacijama.

Zabranjeno pušenje večeras nastupa u Bitoli, a sutra, u nedjelju 16.6. u Skopju.
Fotografiju je fotografirala Inia H.

Latest Posts

spot_img
spot_img

Raport

spot_img