Nedavno objavljeno

Belma Tvico S/S 2024 – Celestial Dunes

Iz ove urođene srodnosti između čovjeka i bezgraničnog univerzuma proizašla je kolekcija za proljeće/ljeto 2024. godine – Celestial Dunes – koja preuzima ulogu kompasa, dok svaka kreacija postaje elokventan pripovjedač

U srcu pustinjskih noći odvija se nebeski spektakl, evocirajući nomadsku tradiciju promatranja zvijezda, te oslanjanja na njihovo vodstvo. Ukorijenjena u duši umjetnika, Belma Tvico doživljava ovaj zagonetni pustinjski krajolik kao platno sirove ljepote na kojem nebesa otkrivaju svoja čuda. Unutar ove postavke, ona otkriva ne samo mitove iz prošlih vremena, već i zamršene niti koje vežu čovječanstvo za kosmos. Nebeska tijela opstaju kao iskonski vodiči kroz život, osvjetljavajući herkulovske puteve fizičkih i metaforičkih putovanja. Iz ove urođene srodnosti između čovjeka i bezgraničnog univerzuma proizašla je kolekcija za proljeće/ljeto 2024. godine – Celestial Dunes – koja preuzima ulogu kompasa, dok svaka kreacija postaje elokventan pripovjedač.

Veza je to stara koliko i sama umjetnost; svemir, sa svojim panteonom nebeskih tijela, bio je i ostao neiscrpni izvor inspiracije za umjetnike kroz eone. Uzburkava ljudsku maštu još od zore civilizacije, nudeći ne samo prozor u čudesni, skriveni svijet, već i duboko vrelo kreativne inspiracije. Kroz putovanje hodnicima vremena, svjedočimo starim Egipćanima koji su oslikali Nut, boginju neba, zaštitnički nadvijenu nad zemljom. Ili, starim Grcima, koji su rađali zvjezdane mitove i oblikovali ih u grandiozne skulpture – Orion i Kasiopeju – ovjekovječene u mramornim dvoranama umjetnosti.

Unutar ekspanzivnog sjaja leži dvojnost koja ujedno oduzima dah i dezorijentira. Obična noć pod zvijezdama pretvara se u hodočašće duše, gdje duhovna suština postojanja postaje okosnica nove modne avanture.

Svaka kreacija iz ove kolekcije utjelovljuje priču za sebe, služeći kao portal prema jedinstvenim perspektivama i nevjerovatnim nomadskim narativima koji su inspirisali Belmu Tvico da zakorači u svijet neistraženog. Celestial Dunes – svjedočanstvo njezine lične i umjetničke odiseje – rezonuje sa njezinom duboko vezom sa univerzumom, zajednicom, i unutrašnjim ja. Svaka kreacija obogaćuje i proširuje sveobuhvatni koncept ovog uspješnog bh. modnog brenda, dodajući dubinu i dimenziju cjelokupnoj ideji koja opstaje već duže od dvije decenije.

Rad Belme Tvico je simfonija boja. Unutar Celestial Dunes dominiraju kosmički motivi. Planete postaju živopisni, apstraktni kružni oblici; zvijezde se kovitlaju u zamršene custom-made uzorke, a galaksije su prikazane u nijansama koje oduzimaju dah, odajući  počast inspirativnoj skali svemira. Ova dinamična kolekcija istražuje važnost prirodnih tema, odražavajući dizajnericinu cjeloživotnu fascinaciju svijetom koji je okružuje. Po ko zna koji put, Tvico redefinira modu kolekcijom koja odiše kontemplacijom.

Novi printovi unutar kolekcije reflektuju sazviježđa koja nam služe kao vodilja kroz životno putovanje. Dizajnirani u spektru jarkih i prigušenih tonova, izazivaju bezbroj emocija u posmatraču. U ovom višedimenzionalnom mozaiku, svaka pojedinačna perspektiva dodaje sloj unikatnosti ove specifične kolekcije, naglašavajući značaj i vrijednost različitih gledišta. Ljepota leži u oku posmatrača. Ipak, u Celestial Dunes postoji jedna povezujuća nit: zajedničko putovanje prema inherentnom savršenstvu prirodne ljepote. To je kolektivna fascinacija besprijekornim kreacijama svijeta prirode.

U prigušenom svjetlu prahistorijskih pećina, prsti drevnih umjetnika pomicali su se namjerom. Grimizni i oker pigmenti, dobiveni iz sirove zemlje, bili su medij za plemeniti ljudski čin: stvaranje umjetnosti i pričanje priče. Umjetnik je iscrtavao sebi poznate nebeske pojave, urezane u kamen s divljenjem i poštovanjem. Danas, Belma Tvico dijeli jednaku fascinaciju noćnim nebom, hvatajući njegovu očaravajuću privlačnost kroz paletu pastelnih nijansi i živih boja, reflektujući njegovu transformativnu moć.

Koristeći slojeve delikatne svilene tkanine, Belma Tvico kreira modu s jasnim ciljem: da vam omogući slobodu kretanja i izražavanja. Duchesse šifon pomno čuva formu i kroj svake od kreacija. Ova plemenita tkanina služi kao oklop i kao saučesnik, prateći vas kroz dan i noć u vašim ljetnim avanturama. Na drugim mjestima, Tvico se odlučuje za jake, monohromne izraze, nudeći kreacije u zlatnim nijansama i boji fuksije. Koristeći pamučne materijale, nudi prozračnost i lakoću u ljetnim danima. Prepoznatljivi printovi ovog modnog brenda stvaraju suptilan dojam, tonski harmonizirajući s odabranim kreacijama, posebno gracioznom draperijom, te maxi haljinama i suknjama.

Celestial Dunes je uglavnom figurativna kolekcija, jer se oslanja na dan koliko i na noć. Tvico nam predstavlja ljeto beskrajnih mogućnosti i ishoda, suštinski nastavak životnog ritma, ostajući uvijek beskrajno pozitivna u svom pristupu modi.

Fotograf: Sanela Babic

Latest Posts

spot_img
spot_img

Raport

spot_img