Nedavno objavljeno

Čuvarkuća kao lijek za zglobove

Patite li od reume, upale zglobova ili gihta, sami napravite protuupalni oblog od čuvarkuće. Evo recepta

Zahvaljujući analgetskim i protuupalnim svojstvima, i sličnom djelovanju kao aloe vera, čuvarkuća je ljekovita u tretiranju reume, upale zglobova i gihta.

Kod osjećaja nelagode, teže pokretljivosti i bolova u zglobovima prislonite prepolovljeni list čuvarkuće na bolno mjesto i lagano umasirajte biljni gel u kožu. Listove možete i lagano izgnječiti kako bi lakše pustili sok. Prislonite na upaljeni zglob i omotajte pamučnom krpom. Kod gihta je najlakše navući čarapu.

Oblog možete držati sve dok se list ne osuši ili ga jednostavno ostavite da djeluje preko noći. Rashlađujući učinak će također pomoći u smirivanju crvenila i upale.

Oblog za zglobove od čuvarkuće i meda

Na jednak način može pomoći i mast od čuvarkuće. Kako bi se pojačalo njeno protuupalno dejstvo, napravite pastu od čuvarkuće i meda.

Kao i čuvarkuća, med je također poznat po svojim protuupalnim svojstvima i odličan je prirodni lijek za reumatidni artritis i ostala upalna stanja zglobova i kostiju. Ova dva sastojka u kombinaciji pojačavaju protuupalno djelovanje.

Sameljite nekoliko listova čuvarkuće i izmiješajte s medom. Smjesu spremite u staklenu teglicu. Dva puta dnevno nanosite pastu na bolne zglobove i držite tri sata prije nego je isperete vodom.

Izvor: Kreni zdravo

 

Latest Posts

spot_img
spot_img

Raport

spot_img