POTREBNO:
veliki pureći odrezak (oko 600 grama),
6 jaja,
60 grama ribanog parmezana,
6 glavica luka,
peršun,
mažuran,
bosiljak,
muškatni oraščić,
maslinovo ulje,
kašika vinskog sirćeta,
6 dl supe,
so i biber
PRIPREMA: Luk oguliti, isjeckati i staviti u tepsiju prekrivenu papirom za pečenje. Posoliti, poprskati sirćetom i peći desetak minuta na 180 stepeni. Umućena jaja pomiješati s isjeckanim biljem, malo muškatnog oraščića, posoliti, pobiberiti i umiješati luk. Zagrijati ulje u većoj tavi, usuti jaja i ispržiti omlet. Odrezak lagano istući, preko staviti omlet, urolati, svezati i na malo ulja pržiti sa svih strana u većoj tavi. Prebaciti u tepsiju i peći oko jedan sat na 180 stepeni; povremeno zalijevati s malo supe.