Nedavno objavljeno

Falafel od cvekle i leblebije

Poznato arapsko jelo na drugačiji način

POTREBNO:
½ supene kašike maslinovog ulja,
1 luk (isjeckan),
1 čajna kašika kima,
1 čajna kašika korijandera,
1 konzerva (400 g) leblebije (isprane i ocijeđene),
2 sirove cvekle (oguljene i izrendane),
½ šolje prezle,
½ supene kašike tahini paste,
2 čajne kašike kukuruznog brašna,
so po ukusu,
biljno ulje za prženje

Foto: Freepik

PRIPREMA: Pržite luk u maslinovom ulju dok ne omekša. Dodajte začine i pržite još koji minut, pa prebacite u blender.Dodajte leblebiju, 2/3 izrendane cvekle, prezlu, tahini pastu i kukuruzno brašno, pa miješajte dok smjesa ne postane izmrvljena. Potom je prebacite u zdjelu i dodajte ostatak izrendane cvekle, kao i so i začine, prema ukusu.
Mokrim rukama oblikujte kuglice od smjese, te ih ostavite 30-ak minuta u frižideru. Posložite kuglice u tepsiju koju ste prethodno obložili papirom za pečenje, namažite svaku uljem i pecite u rerni na 200°C 20 do 25 minuta.

spot_img

Latest Posts

spot_img
spot_img

Raport