Nedavno objavljeno

spot_img

Žensko poduzetništvo i kreativnost na djelu u BCC Tuzla: U sklopu bazara “Ženska posla” uručena donacija Sigurnoj kući u Tuzli

U današnjem svijetu, žene su istovremeno poslovne liderice, majke, supruge, sestre i prijateljice. Unatoč mnogim ulogama koje svakodnevno obavljaju, žene uspijevaju da se nose s brojnim obavezama i izazovima.

Njihova uloga u društvu je neizmjerna, no često im ostaje vrlo malo vremena za svoje hobije i ono što ih istinski usrećuje. Međutim, upravo ti hobiji mogu prerasti u posao, što je divan primjer kako strast može postati životni poziv. To je ono što su dokazale izlagačice na bazaru “Ženska posla”, održanom u Bingo City Centru Tuzla (BCC Tuzla) od 4. do 8. marta, povodom Međunarodnog dana žena.

Bazar je osmišljen kao podrška mladim poduzetnicama koje svojim talentom i kreativnošću grade svoje poslovne puteve. Posjetitelji su imali priliku da uživaju u bogatoj ponudi ručno izrađenih proizvoda i umjetničkih radova. Mirisne i ekološki prihvatljive svijeće, cekeri, nakit od žice, keramički proizvodi, te prirodna kozmetika bili su dio raznovrsne ponude koja je oduševila posjetitelje bazara.

U sklopu ovog događaja, Bingo City Centar Tuzla je donirao 3.000 KM Sigurnoj kući u Tuzli, pružajući podršku ženama koje su žrtve nasilja. Ova donacija naglašava važnost solidarnosti i podrške među ženama, te ističe posvećenost Bingo City Centra Tuzla da bude podrška zajednici u kojoj djeluje.

“Vjerujemo kako će Sigurna kuća u Tuzli nastaviti biti sigurno i podržavajuće okruženje ženama koje su doživjele nasilje. Osim toga, ova donacija naglašava važnost solidarnosti i podrške među ženama, kao i posvećenost Bingo City Centra Tuzla da bude podrška zajednici u kojoj djeluje.”, izjavila je Lidija Zulić, direktorica Bingo City Centra Tuzla.

Bazar “Ženska posla” nije bio samo prilika za kupovinu unikatnih proizvoda, već i način da podržimo poduzetnice kupovinom proizvoda, te promovišemo njihov rad.

spot_img

Latest Posts

spot_img

Raport