Nedavno objavljeno

Zdravi ručak u ljubavi sa integralnom tjesteninom!

Dobrodošli u kulinarsko putovanje gdje spoj tradicionalnog i zdravog čini savršen ručak. Ovaj recept slavi bogate boje i okuse bosanske kuhinje, pružajući vam osvježavajući doživljaj na tanjuru. Započnimo zajedno pripremu ovog ukusnog i hranjivog obroka!
Sastojci:

400g integralne tjestenine
500g svježeg paradajza
1 crvena paprika
1 žuta paprika

1 glavica crvenog luka
2 češnja bijelog luka
2 kašikice maslinovog ulja
Svježi bosiljak, peršin i origano po ukusu
So i biber po ukusu
100g feta sira (opcionalno)

Uputstvo:

U velikoj posudi prokuhajte vodu za tjesteninu. Kada voda zavrije, dodajte sol i kuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju.

Dok se tjestenina kuha, pripremite povrće. Paradajz, paprike, crveni luk i bijeli luk sitno nasjeckajte.

U velikoj tavi na srednje jakoj vatri, zagrijte maslinovo ulje. Dodajte nasjeckani crveni luk i bijeli luk te pržite dok ne postanu staklasti.

Dodajte nasjeckani paradajz i paprike u tavu, posolite i dodajte biber po ukusu. Kuhajte dok povrće ne omekša i stvori bogatu umaku.

Kada je tjestenina kuhana, ocijedite je i dodajte u tavu s umakom od paradajza i povrćem. Promiješajte kako bi se svi sastojci sjedinili.

Dodajte svježe bosiljak, peršin i origano po ukusu. Po želji, dodajte i feta sir za dodatnu kremastu strukturu.

Poslužite toplo i uživajte u ovoj ukusnoj kombinaciji tradicionalnog i zdravog!

Ovaj ručak će vas oduševiti bogatim okusima paradajza i svježih začina. Uživajte u bosanskoj poslastici prilagođenoj vašem ukusu!

spot_img

Latest Posts

spot_img
spot_img

Raport