POTREBNO:
3 šolje polovica pekan oraha,
1/4 šolje javorovog sirupa,
1 kašika putera,
kašičica i po morske soli,
1 kašika burbona, 1/2 kašičice cimeta
PRIPREMA: Zagrijte rernu na 160 ̊C. Obložite tepsiju papirom za pečenje i ostavite sa strane. U zdjelu stavite pekan orahe, javorov sirup, rastopljeni puter, morsku so, burbon i cimet pa dobro promiješajte tako da pekan orasi budu obloženi svim sastojcima.
Istresite u tepsiju i ravnomjerno rasporedite u jedan sloj. Pecite 23-25 minuta, s tim što ćete svakih deset minuta protresti tepsiju kako bi se orasi ravnomjerno ispekli. Kada potamne, izvadite ih iz rerne i pustite da se ohlade. Javorov sirup će biti ljepljiv, ali će se stvrdnuti kada se ohladi. Još jednom promiješajte pekan orahe da se oblože javorovim sirupom, zatim ih ostavite da odstoje i potpuno se ohlade. Poslužite ih i uživajte!