Nedavno objavljeno

spot_img

Art Market pokazao da je Sarajevo kreativni, ali i humani centar regije

OREA Art Market okupio je oko 3000 posjetilaca koji su odlučili provesti nedjelju na najvećem skupu kreativaca iz BiH i regije. Uz prodaju i promociju unikatnih ručnih radova i rukotvorina te sjajne atmosfere koja krasi ove događaje, na OREA Art Marketu je prikupljeno približno 15.000 KM za Roditeljsku kuću u Sarajevu. Ovo je ujedno i najveći iznos do sada prikupljen u jednom danu.

“Izuzetno smo sretni što je Art Market još jednom potvrdio status događaja kojeg se ne smije propustiti. Dokaz tome su sjajna posjeta, pohvale i brojni pozitivni komentari na cjelokupnu organizaciju i sadržaj – da je sve bilo besprijekorno. Naša srca su puna jer smo našim sugrađanima poklonili događaj kakav zavrjeđuju i što se polako približavamo cilju da Sarajevo učinimo regionalnim centrom kreativne industrije. Posebno nas raduje rekordan iznos prikupljenih sredstava za Roditeljsku kuću. Ovo je svojevrstan poklon i za cijeli OREA kolektiv, jer ovih dana slavimo pet godina uspješnog rada i bolji poklon od ovoga nismo mogli dobiti”, ističu iz OREA tima.

Saradnja sa Udruženjem Srce za djecu oboljelu od raka traje već četiri godine, a do sada je kroz prethodno održanih šest Art Marketa prikupljeno 33.000 KM.

“Trenutno u Roditeljskoj kući boravi 9 porodica, te nam ova podrška znači mnogo. Prikupljeni iznos na današnjem Marketu pokriva operativne troškove Roditeljske kuće za mjesec i po dana, što nam predstavlja olakšanje za rad i vrlo smo zahvalni na saradnji sa OREA timom sve ove godine”, istako je Fikret Kubat, direktor Udurženja Srce za djecu oboljelu od raka.

Zimski OREA Art Market i ove godine je pružio sjajnu atmosferu i za učesnike i za posjetioce u Domu mladih u Sarajevu, okupivši najveći broj kreativaca iz BiH i regije. Pored ponude unikatnih kreacija i rukotvorina te sjajne atmosfere, OREA Art Market je ovaj put bio u znaku održivog poslovanja i ekološke odgovornosti, obzirom da su brendovi okupljeni na ovoj online platformi pioniri u održivom poslovanju, opredjeljeni ka očuvanju prirode, korištenju recikliranih materijala i organskoj proizvodnji.

 

spot_img

Latest Posts

spot_img

Raport