Nedavno objavljeno

Čamčići od tikvica

POTREBNO:
2 srednje tikvice,
250 g faširanog mesa,
1 manja glavica luka,
1/2 šolje svježih gljiva,
po 1/2 šolje crvene i zelene paprike,
1 šolja nasjeckanog sira cheddar,
2 kašike kečapa,
so i biber po ukusu
PRIPREMA: Tikvice prepolovite po dužini i izdubite, a pulpu nasjeckajte. Na srednjoj vatri popržite meso, pulpu tikvica te nasjeckane luk, gljive i papriku dok meso prestane biti ružičasto. Maknite s vatre. Dodajte 1/2 šolje sira, kečap, sol i biber te dobro promiješajte. Kašikom stavljajte u izdubljene tikvice. Stavite u podmazanu tepsiju i pospite preostalim sirom. Pecite na 175 °C dok tikvice ne omekšaju, 25-30 minuta.

spot_img

Latest Posts

spot_img
spot_img

Raport