Nedavno objavljeno

Pečeni camembert s maceriranim trešnjama

SASTOJCI:
Šolja i po trešanja bez košpica i prepolovljenih,
1 kašičica sitno nasjeckanog svježeg ružmarina,
1 kašičica šećera,
1/4 kašičice fine morske soli,
1/4 kašičice svježe mljevenog crnog bibera,
1 kolut camembert sira (250 g) sobne temperature.
PRIPREMA: Pomiješajte trešnje, ružmarin, šećer, so i biber u manjoj šerpi na srednje jakoj vatri; kuhajte 6 minuta ili dok trešnje ne puste sok i dok se sokovi malo ne zgusnu. Ostavite da se skroz ohladi. Za to vrijeme camembert izvadite iz folije, njegovu drvenu kutijicu obložite papirom za pečenje, te u nju vratite sir. Oštrim nožem u dva dijagonalna smjera zarežite površinu sira. Stavite ga u rernu zagrijanu na 180 stepeni 12-15 minuta. Prebacite na tanjir i prelijte smjesom od trešanja. Poslužite s krekerima ili tostiranim hljebom.

spot_img

Latest Posts

spot_img
spot_img

Raport