spot_img

Nedavno objavljeno

Poslušajte Severininu novu pjesmu koju je napisao Dino Merlin

“Ja sam sretna žena, zar to nije očigledno? Sreća prati hrabre…”, stihovi su kojima započinje nova Severinina pjesma Vjerujem u Boga, objavljena danas, koju autorski potpisuju Filip Miletić kao producent, kompozitor i aranžer te Dino Merlin kao autor stihova.

Svoj doprinos pjesmi dao je i dječji hor Zagrepčanke i dečki, otpjevavši između ostalog znakoviti stih: ”Moje ruke sad traže mir, malih sretnih žena običnih…”, dok Darko Drinovac potpisuje režiju za spot. Koliko je jaka veza između Severine i pjesme, interpretirao je i jedan od Severininih najbližih prijatelja:

“Muzika Filip Miletić, možda najtalentiraniji autor i producent nove generacije. Tekst Dino Merlin, impresivno. Dino Merlin rijetko piše za druge, skoro pa nikada. Izvođač Severina. Ta tri imena u kombinaciji bude i obuzimaju trenutnu pažnju i poštovanje, počinjem slušati.”

Dino Merlin naslikao je segmente Severininog života

“Prvo slušanje i dojam, Dino Merlin naslikao je segmente Severininog života i opisao ih i pretvorio u tekst ove pjesme. U samo nekoliko rečenica on uspijeva nešto što djeluje kao nešto nemoguće. Njegove pjesme su inače iskrene i autentične, bez dodvoravanja, s lakoćom prenosi emociju i opisuje život. To se čuje i u ovoj pjesmi, gdje nepogrešivo ulazi u Severinin svijet boli, prevara i iskušenja.

Ona, diva, s patinom ranjavane žene to pjeva svom emocijom i energijom zarobljenom i zatomljenom. To može samo glas koji je proživio i preživio ispisanu priču pjesme. Glas zarobljene djevojčice u ženi, a djevojčica i žena pjevaju na ivici suza, taj dojam mudro pojačava dječji hor koji pjeva prateće vokale.

Trepere te dragocjene životne riječi, bol, suočavanja i priznanja, ali i spoznaje da je ljubav ipak njen život i njezina snaga. Dino Merlin kao da je pisao pincetom zaključujući da žena nakon svih brodoloma ostaje i dalje snažna i vjeruje u snagu Boga. Propitkuje zašto toliko kušnji i je li ljubav i dalje obostrana.”

index.hr

Latest Posts

spot_img

Raport

spot_img