Nedavno objavljeno

Vitamini za desert – Jabuke sa smokvama

POTREBNO:
800 g kiselih jabuka,
6 slatkih jabuka,
4 suhe smokve,
malo badema u listićima,
1 limun,
80 g šećera,
malo majčine dušice, malo cimeta,
40 g putera,
so

PRIPREMA: Naribati koru limuna, iscijediti sok. Kisele jabuke oguliti, izrezati na komadiće i posuti limunovim sokom da ne potamne. Istopiti 20 g putera, dodati jabuke, koricu limuna, 3 kašike šećera, cimet, majčinu dušicu i malo soli. Pržiti na laganoj vatri, često miješajući dok se jabuke ne pretvore u pire. Rasporediti u 4 tanjira, te kalupom ili većom šoljom oblikovati pravilan krug. Slatke jabuke prepoloviti, odstraniti sjemenke, izrezati na tanke kriške i pržiti u većoj tavi na ostatku putera sa preostalim šećerom. Rasporediti kriške preko pirea, posuti tanko narezanim smokvama, listićima badema i poslužiti.

spot_img

Latest Posts

spot_img
spot_img

Raport