Potrebno (za 4 osobe):
3 kriške integralnog hljeba,
1 dl maslinovog ulja,
24 kozice srednje veličine,
2 sitno nasjeckana česna bijelog luka,
pola vezice sitno nasjeckanog peršuna,
naribana kora 1 limete,
kašičica morske soli, biber
Za salatu od riže:
½ dl maslinovog ulja,
2 kašike limunovog soka,
so,
750 g kuhane riže,
naribana kora 1 limuna,
mala glavica crvenog luka,
vezica peršuna,
2 korijena celera isjeckana na kockice,
75 g zelenih maslina (bez košpica)
Priprema: kriške hljeba peći 20 minuta u rerni zagrijanoj na 200º, te izmiksati u prezlu. Pomiješati ulje i kozice, dodati ostale sastojke i pohovati kozice uvaljane u prezlu. Na štapiće staviti po tri kozice i peći na grilu dva minuta sa svake strane. Za salatu pomiješati ulje i sok od limuna, posoliti, pobiberiti, umiješati ostatak sastojaka.