Nedavno objavljeno

Tiramisu sa mascarponeom i čokoladom

Potrebno (za 4 osobe):

½ kg trešanja
120 g brašna
60 g čokolade za kuhanje
30 g gorkog kakaa u prahu
4 jaja
2 bjelanca
200 g šećera
200 g mascarponea
malo cimeta
so

Priprema: pjenasto umutiti jaja sa 80 g šećera, dodati brašno, 20 g kakaa, istopljenu čokoladu i malo soli. Tijesto usuti u manju tepsiju i peći 20 minuta na 180 stepeni. Iz trešanja izvaditi košpice i kuhati ih 20 minuta sa 100 g šećera, cimetom i 2-3 kašike vode; ohladiti. Umutiti bjelanca sa ostatkom šećera, umiješati mascarpone. Manjim kalupom ili čašom izvaditi 12 manjih komada tijesta, 4 staviti na dno zdjelica, poprskati sirupom od trešanja, staviti trešnje, prekriti tijestom, staviti smjesu sa mascarponeom, pa opet tijesto. Posuti kakaom i ukrasiti.

spot_img

Latest Posts

spot_img
spot_img

Raport