Nedavno objavljeno

Luk s tunjevinom i kaparima

Potrebno (za 4 osobe):
6 većih glavica luka,
250 g konzervirane tunjevine,
100 sredine hljeba,
2 jaja,
kašika konzerviranih kapara,
20 crnih maslina bez košpica,
30 g ribanog parmezana,
kašičica origana,
majčina dušica,
limun,
4 kašike paradajz-sosa,
maslinovo ulje, so

Priprema: oguljen luk kuhati 20 minuta u slanoj vodi, ocijediti i ostaviti da se ohladi. Prepoloviti, izvaditi središnji dio i izmiksati ga s hljebom, tunjevinom, jajima, parmezanom, kaparima i začinskim biljem. U smjesu dodati izrezane masline i promiješati. Polovice luka puniti smjesom, rasporediti u tepsiju, posuti s tri kašike ulja i peći oko pola sata na 180 stepeni. Ohlađeno ukrasiti paradajz-sosom, komadićima tunjevine i tanko narezanom limunovom korom.

spot_img

Latest Posts

spot_img
spot_img

Raport