Nedavno objavljeno

Orada u mirisnom omotaču

Potrebno (za 4 osobe):
300 g brašna,
150 g putera,
2 fileta orade po 300 grama,
kašika prezle,
1 žumance,
1 luk,
malo komorača,
peršun,
so i biber

Priprema: Brašnu dodati razmekšan puter, malo soli i hladne vode po potrebi, da dobijete homogeno tijesto. Prekriti krpom i ostaviti na prohladnom mjestu oko pola sata. Peršun, luk i komorač isjeckati i pomiješati s prezlom. Oradu posoliti i pobiberiti. Tijesto rastanjiti i podijeliti na dva dijela. Ribu rasporediti na tijesto, premazati mješavinom začina, prekriti drugim dijelom tijesta i pažljivo stisnuti krajeve. Izrezati u obliku ribe, a vrhom noža napraviti polukružne proreze u obliku krljušti. Premazati žumancetom umućenim s dvije kašike vode i peći 40 minuta na 180 stepeni. Prebaciti na veći tanjir, ukrasiti po želji i poslužiti.

spot_img

Latest Posts

spot_img
spot_img

Raport