Nedavno objavljeno

Žena Jarac

Odlučna, neustrašiva, fokusirana na cilj i sretna tek kad do njega dođe. Kao nezaustavljivi voz, ona gazi sve pred sobom. A opet, može izgledati krhko i nezaštićeno jer ipak postoji nešto zbog čega je spremna žrtvovati dio svojih ambicija – a to je njena porodica. Smirena je i logična – iako je ponekad mogu nadvladati emocije. Jarčica izrazito drži do slike koju ostavlja u javnosti. Ne voli gubiti, a još više mrzi kad je ismijavaju ili kad dovode u pitanje njeno dostojanstvo. Više nego što bi htjela, ovisna je o mišljenju drugih i baš je zato nesigurna duboko u sebi: to je njena Ahilova peta.

SLAVNE ŽENE Sienna Miller, Kate Bosworth, Annie  Lennox, Marlene Dietrich, Kate Moss, Janis Joplin, Kate Middleton, Helena Rubinstein
NAJČEŠĆE PROFESIJE Spisateljica, profesorica, prevoditeljica, dizajnerica nakita, modna kreatorica.
TIPIČAN IZGLED Mršave i koščate, naglašenih jagodica i sivog, bezbojnog tena. Fizionomijom podsjećaju na životinju po kojoj su dobili ime: jake obrve, velike oči s naglašenim trepavicama, zaobljene na krajevima, čelo kraće, a nos dug i istaknut, često savijen, usta zaobljena.
OMILJENI ODJEVNI PREDMET Veliki svileni šal, crna haljina, kimono.
VRLINE Ima realan odnos prema životu, voli jednostavnost i nezavisnost. Prijateljstvo joj je toliko važno da često određuje i sam njen život. Ne voli gubiti vrijeme, prezire isprazne razgovore. Osvaja pameću, inteligencijom, karakternim osobinama. Velikodušna je i simpatična, vrijedna i postojana.
MANE Egoist je koji misli da svako mora dijeliti njeno mišljenje. Ponekad je nevolje drugih ljudi ostavljaju potpuno ravnodušnom. Tvrdoglava je i beskrupulozna u postizanju nekog cilja. Zna biti nervozna i depresivna, često hladna i pesimista.
ZRAVLJE Problemi sa kostima, srcem i pritiskom, bolovi u kičmi, anemija.
IDEALNI PARTNERI Znakovi zemlje (Bik, Djevica) i vode (Škorpija, Ribe, Rak) Jarcima su najharmoničniji, mada su često Bikovi i Škorpije isuviše tvrdoglavi, to jest, previše slični njima samima.
 IDEALAN SEKS Vjerna tradiciji, misionarska poza zbog potrebne opuštenosti da bi stvari dalje tekle svojim tokom. Poslije nekoliko pića, svi muški snovi s njom postaju stvarnost. Vatra ispod leda – to je ona!
EROGENA ZONA Koljena i ramena
HRANA Preporučuje se jelovnik koji sadrži janjetinu, smeđu rižu, korjenasto povrće, kupus, krompir, repu, patlidžan, kukuruz, kikiriki, sjeme lana, mliječne proizvode, voćne salate i sokove, narandžu, limun, smokve, dinje, lubenice i kupine.
ŠTA JOJ POKLONITI: Jarčicama je najbolje kupiti skupocjen nakit, a obradovat će se i nekom predmetu od kristala. Što se garderobe tiče, birajte kožne stvari, kao što su kaiševi, tašne i neizostavne cipele.

IMAJTE NA UMU Sve pamti, nikada ništa ne zaboravlja!

INFO

DAN Subota                                                                          

BROJ 10
BOJA Crna, tamnoplava, srebrena, boja crnog vina
DRAGO KAMENJE Oniks, tirkiz, safir
CVIJET Zumbul, ljubičica
ŽIVOTINJA
Koza, jarac, orao

 

Latest Posts

Raport

spot_img