Potrebno (za 4 osobe):
manji karfiol,
4 kašike ribanog kozijeg sira,
1 dl mlijeka,
20 g putera,
8 malih zelenih paprika,
150 g svježe teleće kobasice,
bijelo vino,
100 g mozzarelle,
maslinovo ulje,
so i biber
Priprema: Karfiol prstima razdvojiti na manje komade, oprati i kuhati dok ne omekša pa posoliti. Kobasicu izrezati na komadiće, paprike na četiri dijela i odstraniti sjemenke. Paprike pržiti na malo ulja, posoliti, pobiberiti i izvaditi kad omekšaju. U istoj tavi propržiti kobasice, preliti vinom, a kad tečnost ispari u tavu vratiti paprike. Karfiol izmiksati, prebaciti u šerpu, usuti mlijeko i miješati dok se ne zgusne. Na kraju dodati sir, so, biber i komadiće putera, promiješati i rasporediti u četiri zdjelice. Dodati mozzarellu izrezanu na kockice, kobasice i paprike, peći nekoliko minuta na 180 stepeni.