Nedavno objavljeno

Štrudla od trešanja

POTREBNO:
500 g glatkog brašna,
250 do 300 ml tople vode,
prstohvat soli,
3 kašike ulja,
1 kašika jabučnog sirćeta,
1 kg trešanja,
8 kašika šećera,
4 kašike prezle,
150 g rastopljenog putera
PRIPREMA: Od brašna, sirćeta, soli, ulja i vode zamijesite meko tijesto. Vode dolijevajte po potrebi – oko 270 ml. Tijesto podijelite ga na 4 komada, svaki premažite uljem i ostavite da odstoji sat vremena. Očišćene i prepolovljene trešnje stavite u cjediljku kako bi ispustile sok, a potom ih prebacite u posudu i pošećerite. Razvucite jufke i pustite da se prosuše par minuta, premažite ih puterom, pospite prezlom i poredajte trešnje po donjem dijelu razvučenog tijesta. Zarolajte štrudlu i prebacite je na lim za pečenje obložen masnim papirom. Premažite rastopljenim puterom i pecite 30 do 40 minuta na 180 °C.

Latest Posts

spot_img
spot_img

Raport