Nedavno objavljeno

Rotkvica

Vrijeme je rotkvica, koje su ukusna, osvježavajuća, jako zdrava i korisna namirnica

Njeno latinsko ime Raphanus sativus, a znači kultivisani kupus. U doba Rimljana, radnici su primali rotkvice kao platu, a egipatskim robovima bile su svakodnevni obrok. Stari Grci su ih toliko obožavali da su ih prinosili bogovima. Rotkvica ima specifičan ljutkast ukus. Popularna je u pripremi različitih salata, ali može i da se bari, griluje, od lišća se mogu praviti čorbe i supe, a za osvježenje se od nje pravi jako ljekovit sok. Za grilanje je iskoristite tako što ćete zagrijati roštilj, a sastojke ( 200 g narezanih rotkvica, 2 česna bijelog luka, 1 kockica leda, so i biber, 2 kašike maslinovog ulja) umotati u foliju i peči 20 min.

spot_img

Latest Posts

spot_img
spot_img

Raport