Nedavno objavljeno

Talijanska ambasada ima novi program za ekološke projekte i traži volontere u Bosni i Hercegovini

Ako imate između 18 i 30 godina, Ambasada Italije u BiH treba vaše ideje, energiju i iskustvo

Želite li se zalagati za čišći okoliš i bolje i mirnije društvo? Ako imate između 18 i 30 godina, Ambasada Italije u BiH treba vaše ideje, energiju i iskustvo!

Uoči konferencije o klimatskim promjenama preCOP26, koja će se održati u Milanu od 30. septembra do 2. oktobra 2021., kojoj će prisustvovati mladi iz cijelog svijeta, a prije velike konferencije COP26 u Glasgowu u novembru, Ambasada Italije namjerava organizirati niz događaja u Bosni i Hercegovini.

Cilj je odabrati 15 osoba koje su odlučne da poboljšaju zajednice u kojima žive i provode ekološke i socijalne projekte u periodu do konferencije preCOP26.

Ova inicijativa predviđa niz susreta kako bi se članovima grupe omogućilo da se bolje upoznaju i rade sa ambasadom na zajedničkom programu aktivnosti, uz redovne sastanke. Zalaganje je na dobrovoljnoj osnovi i ne predviđa ekonomsku naknadu. Svi učesnici će dobiti certifikat o učešću.

Vaše prijedloge, uz priložene biografije i osnovne podatke, trebate poslati na e-mail italia.bih@gmail.com do 10. februara 2021.

Podnošenjem prijedloga, na najviše jednoj stranici, naznačite koje ekološke i socijalne inicijative mislite da ćete moći provesti u svom mjestu prebivališta i koje karakteristike posjedujete koje će vam pomoći da te inicijative ostvarite. Također naznačite da li inicijative koje predlažete mogu biti primijenjene i na drugim mjestima u Bosni i Hercegovini i eventualno u kojim.

Svaki prijedlog bit će pažljivo razmotren, s ciljem identifikacije sudionika prema geografskom porijeklu, u skladu s originalnošću i održivošću projekta.

 

- Advertisement -

Latest Posts

Raport

spot_img
spot_img