spot_img

Nedavno objavljeno

Moć pozitivnog razmišljanja

“Kako zračiš, tako i privlačiš” činjenica je koje mnogi nisu svjesni. Pozitivna energija daje samopouzdanje, osjećaj sreće, zdravlja, vitalnosti, motiviranosti. Izgradnja pozitivnog stava je proces koji se može lako naučiti ako se dosljedno primjenjuje. Evo nekoliko praktičnih savjeta kako ćete učiniti vaš život čudesnim

Napisala Delila Sijarić


MEDITIRAJTE Opuštanje od 10 do 15 minuta duboko dišući u ugodnom naslonjaču i komotnoj odjeći svakog dana, umanjit će stres te vas učiniti “lakim” i “prozračnim”.

BUDITE ONAJ NAJBOLJI Vi ste neponovljivi, savršeni. Posjedujete mnoštvo neotkrivenih talenata koji jedva čekaju da isplivaju van. Potrudite se da ih otkrijete, te radite na njima punom parom da biste ispunili vašu životnu svrhu.

NAPRAVITE SPISAK ZAHVALNOSTI Zavirite u sebe. Pogledajte osobu koju vidite u ogledalu. Zapišite šta je to što volite na sebi. Polako iščitavajte naglas. Tako će vam se vratiti samopouzdanje, te ćete osjećati veću zahvalnost prema ljudima u vašem životu i prema svemu oko sebe.

ODBACITE KRITIKE I PREDRASUDE Poštujući sebe i svoj život, poštujemo druge i njihove živote. Nemojte sebi dozvoliti da se uhvatite u ogovaranju. Svako ima pravo na svoj život i vlastite izbore. Neka vaš izbor bude fokusiranje na sebe i svoje ciljeve.

PROMIJENITE NAVIKE Navike poput lijenosti ili neodgovornosti su kočnica ka uspjehu. Odlučite se za promjenu. Navijte sat ranije, napravite listu obaveza i slično.

OBUCITE JARKE BOJE Zašto se skrivati u “crnini”? Pokažite svijetu vašu radost, strast, entuzijazam, otvorenost kroz crvenu, narandžastu, plavu boju… Samim tim vam se bude samopouzdanje, energija, otvorenost uma i komunikativnost.

LISTAJTE ALBUME S FOTOGRAFIJAMA Oživljavanje zaboravljenih, predivnih uspomena će vam donijeti osmijeh na lice i želju da još jednom doživite nikad prežaljene avanture i događaje, bilo da se radi o putovanjima ili nečem drugom. Zašto da ne?! Sve je moguće sa željom i voljom!

GLEDAJTE KOMEDIJE Ništa nas ne može nasmijati kao dobar film. Sve krimi i horor priče “bacite u kantu”, jer vas čine gnjevnim i povećavaju stres koji zasigurno ne želite u životu.

ŠIRITE LJUBAV Ljubav je pokretačka snaga, najljepši osjećaj na svijetu. Govorite “volim te!” svima, čak i susjedu kojeg ne podnosite.

IZGOVARAJTE AFIRMACIJE Nekoliko puta dnevno izgovarajte pozitivne rečenice kao što su: “Ja sam divna”, “Na krovu sam svijeta”, “Moj život je fantastičan”, “Ja sam magnet za sreću”, “Sve mi ide odruke”.

VRATITE SE PRIRODI Ljepota je u jednostavnosti. Odlučite jedan dan da se ne našminkate, da ne obučete “markiranu” odjeću, ne mislite kakva vam je frizura i da li izgledate dobro u nečemu ili ne. Odlučite da je tog dana dan prihvatanja sebe. Zavolite svoje tijelo, lice, usne, oči. Znajte da ste posebna osoba i da imate svoje mjesto u ovom svijetu i da vas ne određuju šminka i odjeća, već nutrina i vaše osobine.

RIZIKUJTE Uradite ono što nikada niste. Preuzmite posao za koji mislite da niste sposobni, izađite s ljudima sa kojima mislite da nemate dodirnih tačaka. Glasno i jasno izrazite svoj stav iako imate strah od odbacivanja. Sve će to proširiti vaše vidike, srušiti mentalne barijere i učiniti da se osjećate kao da možete pokrenuti svijet.

SLUŠAJTE MUZIKU Muzika je oduvijek bila lijek za sve bolesti. Pronađite zaboravljenu pjesmu, pjevajte, plešite. Život će vam postati muzika.

IGRAJTE SE S DJECOM Djeca su vaši najbolji učitelji. To je zaista tako. Nećete nikada dobiti iskrenijeg, niti zabavnijeg prijatelja. Vaš život će dobiti novi smisao.

Gracija 223

Latest Posts

Raport

spot_img