spot_img

Nedavno objavljeno

Ofenbachov megahit „Overdrive“ na Sea Star stiže ovjenčan platinastim priznanjem za 30 miliona streamova!

Najslušaniji francuski duo, Ofenbach, nastavlja nizati uspjehe i priznanja. Francuski je SNEP početkom sedmice objavio vijest da je singl „Overdrive“ postao platinast! Skupivši vrtoglavu brojku koja je prešla čak 30 miliona streamova ekvivalentnih prodaji, zvjezdani je duo u svoju pozamašnu kolekciju certificiranih singlova dodao još jednu. Saradnja s Normom Jean Martine osvojila je uši i srca slušatelja i pronašla se na beskonačnom repeatu, a sada je dobila i službeno priznanje. „Overdrive“ će ovog maja gospodariti umaškom lagunom Stella Maris kao ultimativni hit.

Ofenbach će na šestom izdanju Sea Star Festivala izazvati muzičku eksploziju ljubavi, a osim zvjezdanog dua u lagunu će stići i evrovizijski favoriti Baby Lasagna i Angelina Mango te globalni hitmaker John Newman (Hybrid DJ set), buntovna Victoria iz benda Måneskin, najveći partymaker Hot Since 82, talijanska techno vladarica Deborah De Luca, uspješni kalifornijski DJ i producent Ian Asher, zanosni INIKO, regionalna senzacija Joker Out i koncertna atrakcija Buč Kesidi. U Umag stiže i opaki trap-gang koji reprezentiraju Senidah, Devito, Kuku$, Grše i niz atraktivnih artista. Zvjezdana će postava zasjati u zanosnoj umaškoj laguni Stella Maris od 23. do 26. maja 2024. godine. Limitirane povoljnije ulaznice po cijeni od 98 KM u prodaji će biti najkasnije do 15. aprila ili ranije, ukoliko se kontingent rasproda!

Francuski je SNEP (Syndicat national de l’édition phonographique), odnosno francuska diskografska organizacija, ove sedmice objavila veselu vijest – Ofenbach je prešao veliku brojku od 30 miliona streamova koji su ekvivalentni prodaji pjesme „Overdrive“ i u svoju pozamašnu kolekciju dodao još jedan dragulj. Važna je ovo saradnja i za Normu Jean Martine koja se nakon teškog perioda ponovno posvetila muzici zahvaljujući Ofenbachu koji je u njoj prepoznao zvjezdani potencijal. Ovaj je banger njihova druga saradnja, prvu je saradnju s Normom Ofenbach ostvario 2021. godine na pjesmi „Head Shoulders Knees & Toes“ koja je također obarala rekorde slušanosti.

Za Ofenbach ovo nije prvo takvo priznanje. „Overdrive“ je njihov četvrti platinasti singl, dok su pjesme „4U (Acoustic)“ i „Rock It“ certificirane zlatnim, a „Wasted Love“, „Paradise“, „Head Shoulders Knees & Toes“, Katchi“ i „Be Mine“ dijamantni singlovi. Ofenbach su globalno najpoznatiji francuski DJ duo, vlasnici su nekih od najvećih svjetskih hitova današnjice, a njihovi megahitovi broje preko tri milijarde streamova.

Ofenbach će se u magičnoj umaškoj laguni Stella Maris na otvorenju ljeta pridružiti eksplozivnom lineupu šestog izdanja Sea Star Festivala. Uz Ofenbach, na pozornice slijeću brojne svjetske i regionalne zvijezde među kojima su John Newman (Hybrid DJ set), Victoria, Hot Since 82, Deborah De Luca, Ian Asher, INIKO, Joker Out i Buč Kesidi, evrovizijske senzacije Baby Lasagna i Angelina Mango te nepokolebljivi trap-gang u koji su već uskočili Senidah, Devito, Kuku$, Grše, tam & Jymenik, Rouzi, Zevin i Thicc Boi.

Sea Star Festival prizvat će sunce u umaškoj laguni od 23. do 26. maja 2024. godine. Kao i dosad, dva glavna dana festivala bit će petak i subota, odnosno 24. i 25. maja. Četvrtak i nedjelja bit će rezervirani za Welcome Day i After Party.

Aktualne cijene ulaznica najkasnije do 15. aprila!

Festivalske ulaznice dostupne su po promo cijeni od 98 KM s popustom od 30% u odnosu na finalnu cijenu. U prodaji su i jednodnevne ulaznice po promo cijeni od 58 KM, a kupiti se mogu online na službenoj stranici Sea Star Festivala, na prodajnim mjestima te u sistemu Gigstix.ba.

Ovogodišnji Sea Star Festival realizirat će se uz podršku Hrvatske turističke zajednice, Istarske županije, Grada Umaga, Turističke zajednice grada Umaga, Turističke zajednice Istarske županije i Plave lagune.

Latest Posts

spot_img

Raport

spot_img