Nedavno objavljeno

Jodie Foster je već deset godina u sretnom braku s Alexandrom Hedison

Pojavivši se na nedavnoj dodjeli Oscara sa suprugom Alexandrom Hedison, slavna glumica je izjavila da nikad nije bila sretnija

Na nedavnoj dodjeli Oscara, 61-godišnju filmsku zvijezdu Jodie Foster, koja je bila nominirana za najbolju sporednu glumicu za svoju ulogu u biografskom filmu Nyad,  pratila je supruga Alexandra Hedison. Glumica je tom prilikom izjavila da je za nju svaki odlazak na dodjelu Oscara jedinstven – ali ovaj je bio poseban. „Svaki put je drugačije“, kazala je. „Dolazite s drugačijim filmom, drugim ljudima, drugim periodom u svom životu.“

Jodie Foster i Alexandra Hedison (54) vjenčale su se u aprilu 2014., nakon godinu dana veze. Hedison je fotografkinja, glumica i rediteljica. Njihov dolazak na dodjelu Oscara 2024. te prije toga na dodjelu Zlatnih globusa rijetka su zajednička pojavljivanja na crvenim tepisima, jer svoj privatni život drže podalje od javnosti.

Alexandra je prošlog novembra na Instagramu čestitala Jodie 61. rođendan: „Tako je lako voljeti te“

Alexandra ponekad dijeli trenutke iz svog života sa Jodie na društvenim mrežama. Tako je u novembru prošle godine objavila slatku rođendansku poruku i fotografiju s proslave Jodieinog 61. rođendana. „Tako je lako voljeti te. Sretan rođendan, ljepotice.“

Ko je Alexandra Hedison?

Jodie i Alexandra na dodjeli Zlatnih globusa

Iako je u međuvremenu odustala od tog poziva, Alexandra je po vokaciji glumica. Pojavljivala se u popularnim TV serijama 1990-ih, uključujući LA Firefighters i Melrose Place, te u seriji The L Word u više epizoda između 2006. i 2009. godine.

Ovog januara, na festivalu Sundance prikazan je njen kratki dokumentarac Alok, na kojem je Jodie bila izvršna producentica. Međutim, Alexandra je najpoznatija kao umjetnička fotografkinja, čiji se radovi mogu naći u privatnim i javnim umjetničkim zbirkama širom svijeta te u galerijama i muzejima na više lokacija u Americi i Evropi.

Godine 2006. Alexandra Hedison je pokazala još jedan aspekt svoje kreativnosti pojavljivanjem u reality programu Designing Blind, u kojem je radila na unutrašnjem uređenju jedne holivudske vile.

Nakon vjenčanja sa Jodie, Alexandra se pridružila njenoj porodici. Naime, Jodie ima dva sina, Kita (26) i Charlesa (23), iz 14-godišnje veze s filmskom producenticom Cydney Bernard. Jodie je njihova biološka majka, dok identitet biološkog oca nije javno objavljen. Alexandra je prethodno bila u vezi s glumicom i TV voditeljicom Ellen DeGeneres od 2000. do 2004. godine.

Iako podržava karijeru svoje slavne supruge, Alexandra se rijetko viđa u javnosti s Jodie. U junu 2021. zajedno su se pojavile na filmskom festivalu u Cannesu, a 2024. iznenadile su obožavatelje pojavljivanjem na crvenom tepihu na dodjeli Zlatnih globusa te Oscara.

 

Latest Posts

Raport

spot_img