Nedavno objavljeno

Sve čari zajedničkog života

Zajednički život mnogima koji žive sami čini se kao prekrasno gnijezdo ljubavi i sigurnosti – što i jest – no ono što samci često ne zamišljaju je stvarnost dijeljenja svakodnevnice. Ukratko, recite zbogom svim navikama koje ste stjecali zadnjih dvadesetak godina ili više

Osjećaji koje gajite prema svom partneru su vas napokon svladali i spremni ste na zajednički život. To jest, napokon ste popustili navaljivanju partnera da napustite samački brlog u kojem ste čistili kad ste htjeli, jeli što ste htjeli i provodili vrijeme uz kompjuter ili pred TV-om u omiljenoj majici i pohabanoj trenirci.

Svoj neuredan životni stil zamijenili ste – budimo iskreni – beskonačnim nizom kompromisa i opuštajućim vježbama za disanje bez kojih biste vjerovatno već završili u ludnici. Ali nije sve crno – sa sobom ste ponijeli dobar dio svog starog života, a dobili ste i mnoge prednosti novog.

Novi stan – tabula rasa

Uselili ste u prazan stan i počeli ga namještati kad ste shvatili da vas bolja polovica čudno promatra dok na jednu od polica slažete svoju zbirku pivskih čepova. Ni vi niste najbolje primili kad je ona objesila nekakav egzotični ukras na zid, tačno iznad TV-a.

Oboje ste stisnuli zube i nastavili postavljati svoje stvari po novom stanu dok niste shvatili da razne drangulije kojima ste popunjavali dva dosadašnja doma jednostavno ne stanu u jedan i da će knjige o vanzemaljcima i kutija puna nepotrošenih parfema morati u podrum ili na smetlište.

Cvijeće i omlet u krevetu

Oboje još letite na krilima ljubavi koja vas je ponukala da se zajedno uselite, pa još uvijek gajite romantične ideje o zajedničkom životu. No vrlo brzo nakon najboljih namjera da svojoj boljoj polovici donesete doručak u krevet na pladnju ukrašenim svježe ubranim cvijećem  počinjete shvatati da to funkcionira samo u filmovima, dok se u stvarnosti budite skvrčeni od hladnoće jer vam je ljubav vašeg života tijekom noći ukrala pokrivač.

Umjesto dugih romantičnih pogleda ujutro udarate budilicu jer morate na posao, a u oko vam jedino upada slina na jastuku koju je vaša bolja polovica ostavila dok je noćas hrkala. Romantiku zajedničkih buđenja završavate dok se zajedno vozite na posao i planirate ranije ustajanje kako biste prvi došli do kupaonice.

Ja sve radim!

Svaki početak je težak. Odlučili ste ignorisati sve loše stvari i biti savršeni partneri koji dijele dobro i zlo – pa tako i kućanske poslove.

Zajedno ste sjeli i odabrali stvari koje ste voljni raditi. Već iste večeri ste prvi (ali ne i zadnji) put čuli rečenicu ‘ja sve radim u ovoj kući’, jer ste popili šoljicu kafe, a niste je oprali za sobom. Ukratko, možete imati najbolji dogovor na svijetu, no neko će se na kraju dana osjećati iskorišteno.

Dublje upoznavanje

Dok niste živjeli s nekim, niste imali priliku vidjeti kako ta osoba stvarno izgleda ujutro – ili kako kupaonica izgleda poslije njihovog korištenja. Dlake raznih dužina spletene u male masne pletenice na rupi za odvod i umivaonik koji lagano podsjeća na lice Georgea Michaela samo su vrh sante užasa koji vas čeka. Ne dajte se obeshrabriti – s godinama smo sve dlakaviji i neuredniji.

Stare navike

Kad su u pitanju loše navike, nema se što reći osim da ih je prilično teško promijeniti. U prvim mjesecima zajedničkog života nalazit ćete prljavi veš gdje mu nije mjesto, neispražnjene pepeljare, neoprano posuđe zajedno s opranim te niz drugih divota koje će vas svakodnevno podsjećati zašto ste odlučili da je dvoje ljudi u jednom stanu bolje nego jedan. Više nereda, naravno! A što ste vi mislili?

Duhovi

Gadno je to kad imate duhove u stanu. Nemirne duše znaju biti pravi gadovi. Na primjer, stalno vam premještaju omiljene predmete negdje gdje ih ne možete naći ili do kraja isprazne staklenku čokoladnog namaza koji ste namjeravali pojesti kasnije. Glavno je da znate da se radi o problemu za egzorcista, a ne za bračnog savjetnika.

Naša mala samoupravljačka zajednica

Zajednički život je, kao što tome mogu posvjedočiti sve holivudske zvijezde koje potpisuju predbračne ugovore, socijalizam u malom. Nema više ‘moje’ i ‘tvoje’, već samo ‘naše’. Pa, ako ste planirali kupiti najveći TV ili Blahnikove cipele, bolje vam je da ste i svoju ljubav uvjerili kako je to ključno za ‘vašu’ sreću.

Meso ili povrće

Ukusi se razlikuju. To ste trebali znati prije nego ste uselili s nekim, no vi ste počeli očajavati kad ste iz prvog odlaska u trgovački centar donijeli jedan paket mesa i tri velike vreće povrća.

Naravno da vaša bolja polovica želi da se vi zdravo hranite i to joj se nikako ne može zamjeriti, ali ne postoji nikakva količina salate i sira koji mogu zamijeniti sočni biftek. Ukratko, vrijeme je da počnete skupljati crni fond za masnu hranu koju ćete potajno morati jesti daleko od vlastitog doma.

Trenuci samoće nisu i trenuci usamljenosti

Bolja polovica je vani s prijateljima ili je otišla odrijemati i vi se sa zadovoljnim uzdahom prepuštate sami sebi. Bez obzira radi li se o dugoj toploj kupci ili surfanju po internetu lijevom rukom, dogodit će vam se da zaboravite da više ne živite sami, no partner/ica će vas na tu činjenicu podsjetiti svojim iznenadnim pojavljivanjem. Ako imate sreće, neće biti u društvu prijatelja i zbunjeno vas zatim pitati zašto ste crveni u licu i držite čarapu u desnoj ruci ili zašto ležite u kadi punoj mlake vode.

Problem s paštetom

Prošli primjer dovodi nas do zadnje čari zajedničkog života – ne postoji mjesto u vašem novom domu gdje nećete nabasati na ljubav svog života. Vaša bolja polovica je svugdje – kuha u kuhinji, uređuje se u kupaonici, gleda svoj omiljeni program u dnevnoj sobi, drijema u spavaćoj sobi, vješa veš na balkonu i prdi u toaletu.

Prije ili kasnije nećete moći zamisliti život bez još jedne osobe s kojom se sudarate po kući. Zapamtite taj trenutak – to je znak da ste napokon spremni početi uživati u stvarnim čarima zajedničkog života.

Latest Posts

Raport

spot_img