Nedavno objavljeno

Svjetski dan radija

Kroz svih ovih 19 godina Gracije rado smo pričali priče o kolegicama i kolegama. Danas, kad se obilježava Svjetski dan radija – prisjećamo se ove posebne storije nastale 2006. BH Radio 1, sedmog maja će proslaviti 23 godina postojanja. A u vrijeme kad smo mi pisali ovaj tekst s ponosom su isticali sve svoje sadržaje: Jutarnji program, emisije Na naš način, Pis, Top 40, Bonus classic, Apsolutno uživo i sportski program. BH Radio 1 ustoličio se u domovima radioslušatelja širom naše zemlje, ali i svijeta. Dovoljno je reći da njihov dnevnik u 17 sati prenosi čak i radio Sjeverne Amerike 387, a koliko su zaista popularni govori i činjenica da je na fudbalskom prvenstvu bh. dijaspore reprezentacija naših ljudi iz Njemačke umjesto sportskih dresova nosila majice ovog radija.

Vodeći se sloganom “BH Radio 1 – jedan za sve”, njegov tim izborio se za titulu najbolje radiostanice 2001. godine. Niko mu nije mogao konkurirati ni na prvom bh. festivalu oglašivača, kada je osvojio prvu nagradu u kategoriji Vizuelni identitet, a te iste godine njegova redakcija muzičkog programa okitila se Davorinom 2003. u kategoriji Najbolja muzička redakcija radija, televizije i pisanih medija.

Vjerujemo da će se kolege koje su tad bile ali su i danas dijelom ovog kolektiva rado prisjetiti ovog snimanja.   (Elma Zećo/Jasmin Fazlagić)

Gracija 28, 5.5.2006.

Latest Posts

spot_img

Raport

spot_img