Nedavno objavljeno

LEONARDO DiCAPRIO: Ono što kaže, to i uradi

U svojim memoarima, reditelj Ed Zwick otkriva da je DiCaprio tokom snimanja filma Krvavi dijamant “tiho donirao” izgradnju bunara u afričkom selu 

Prema reditelju Krvavog dijamanta Edu Zwicku, Leonardo DiCaprio je najbolji kada je riječ o velikodušnosti. U svojim memoarima Hits, Flops, and Other Illusions: My Fortysomething Years, Zwick (71) se prisjeća kako je saznao da je DiCaprio dao novac za izgradnju bunara u selu u kojem su snimali, piše People.

Nakon što je malo “istražio”, Zwick je otkrio da je DiCaprio “tiho donirao sredstva kako bi ostavio mjesto u boljem stanju” nego kad su stigli. “U ovom, kao i u nekim mnogim drugim aspektima svog života, ono što kaže, Leo to i uradi”, napisao je Zwick.

Leonardo DiCaprio, Edward Zwick i Djimon Hounsou na snimanju “Krvavog dijamanta” (2006).

U Krvavom dijamantu, političkom trileru iz 2006., DiCaprio je igrao Dannyja Archera, krijumčara i plaćenika u potrazi za ružičastim dijamantom otkrivenim u građanskim ratom razorenom Sierra Leoneu. Snimanje se odvijalo u Mozambiku i Cape Townu u Južnoj Africi. Prema Zwicku, DiCapriova praksa pružanja pomoći mjestima u kojima su snimali na kraju je postala politika studija.

Žestoki ekološki aktivista

Glasnik mira Ujedinjenih nacija za klimu od 2014., holivudski glumac i oskarovac žestoki je borac za zaštitu životne sredine. Još davne 1998. godine snovao je Fondaciju Leonarda DiCaprija kroz koju daje veliki doprinos borbi protiv klimatskih promjena i zaštiti planete Zemlje. Na svojim društvenim mrežama promovira ekološke teme, a dao je i podršku borbi za rijeke u Bosni i Hercegovini te čestitao ženama Kruščice na Zelenom Nobelu. Nedavno je objavio videozapis o periskama u hrvatskom Jadranu. U julu 2023. udružio se s izvršnim direktorom Amazona Jeffom Bezosom kako bi pokrenuli fond od 200 miliona dolara za spas amazonske prašume.

Sa Lily Gladstone u filmu Ubojice cvjetnog mjeseca

U novom filmu Martina Scorsesea Ubojice cvjetnog mjeseca, snimljenom prema istinitom događaju, DiCaprio glumi Ernesta Burkharta, koji postaje saučesnik u ujakovom smrtonosnom planu krađe nafte i bogatstva indijanskog plemena Osage.

Kad je u januaru objavljeno da je njegova partnerica u filmu Lily Gladstone nominirana za Oscara, DiCaprio se oglasio na Instagramu: “Čestitam mojoj dragoj prijateljici @LilyGladstone što je ušla u istoriju Oscara kao prva Indijanka koja je nominirana za najbolju glumicu u Ubojicama cvjetnog mjeseca, i četvrta domorodačka glumica koja je ikad bila nominirana u ovoj kategoriji.”

 

Latest Posts

spot_img

Raport

spot_img