Nedavno objavljeno

Ronaldo danas slavi rođendan – rekordi u najboljim godinama

Ronaldo drži i svjetski rekord za najviše međunarodnih golova, postigavši 128 za Portugal otkako je debitirao 2003.

Legendarni portugalski fudbaler Cristiano Ronaldo kojeg često nazivaju i ‘najvećim nogometašem svih vremena’ danas slavi 39. rođendan.

Svaki dan Ronaldo dokazuje da su godine samo broj. Peterostruki osvajač Zlatne lopte savršeno je utjelovljenje “starenja poput dobrog vina”. Cristiano je rođen na Madeiri 1985. i imao je teško djetinjstvo: čistio je ulice kako bi zaradio novac za svoju porodicu. Međutim, poteškoće s kojima se suočavao u ranom životu nisu ga odvratile od toga da postane jedan od najboljih sportista na svijetu.

Imao je nevjerovatnu 2023. jer je završio godinu postavši najbolji svjetski strijelac. Godine 2023. peterostruki osvajač Zlatne lopte zabio je 54 gola za svoju zemlju i svoj sadašnji klub Al Nassr.

Ronaldo drži i svjetski rekord za najviše međunarodnih golova, postigavši 128 za Portugal otkako je debitirao 2003. Osvojio je UEFA Ligu nacija i EURO kup sa svojom zemljom.

Privatno je posvećen porodici i ima četvero djece. Njegov prvi sin, Cristiano Ronaldo Jr (13) trenutno igra u omladinskom timu Juventusa i već je impresionirao javnost sa svojim nastupima.

Rođen je 17. juna 2010. godine u Sjedinjenim Američkim Državama. Međutim, Ronaldova majka Dolores odmah ga je odvela u Madrid kako bi s ocem započeo život u Španiji. Identitet majke malenog Cristiana juniora nije poznat, ali Ronaldo senior ima puno starateljstvo nad sinom. “Kad Cristiano (Junior) odraste, reći ću mu istinu jer on to zaslužuje jer je moj sin, ali neću reći jer ljudi žele da to kažem”, rekao je Ronaldo svojevremenu TV voditelju Jonathanu Rossu.

U međuvremenu, mediji su pisali kako je njegovoj majci plaćeno 12 miliona eura. Porodični nadimak Cristiana juniora je Cristianinho, što znači “mali Cristiano”.

- Advertisement -

 

U junu 2017. obznanio je da je postao otac blizanaca Eve i Mattea, preko surogat majke u Sjedinjenim Američkim Državama. Mjesec dana kasnije potvrdio je da on i njegova djevojka Georgina Rodriguez očekuju svoju prvu zajedničku bebu. Georgina je rodila kćerkicu Alanu Martinu 12. novembra 2017.

Latest Posts

spot_img

Raport

spot_img