spot_img

Nedavno objavljeno

Michael Douglas kao Benjamin Franklin

Sedamdesetdevetogodišnji glumac igra glavnu ulogu u seriji „Franklin“, koja će biti prikazana u aprilu na Apple TV+

Michael Douglas stavio je na glavu napudranu periku kako bi utjelovio Oca utemeljitelja Sjedinjenih Američkih Država, Benjamina Franklina.

U prvom pogledu na novu limitiranu seriju „Franklin“, koja će se prikazati na Apple TV+, vidimo Douglasa u kostimu s Franklinovim prepoznatljivim šeširom i mantilom dok hrabro plovi morima. Sedamdesetdevetogodišnji glumac takođe je prikazan u formalnom odijelu okružen francuskim posmatračima.

Zasnovana na knjizi američke spisateljice Stacey Schiff, „A Great Improvisation: Franklin, France, and the Birth of America“, koja je dobila Pulitzera, serija od osam epizoda istražuje „uzbudljivu priču o najvećem ‘kockanju’ u karijeri Benjamina Franklina”.

FOTO: APPLE TV+

Smještena u decembru 1776. godine, američki državnik, filozof, izumitelj, fizičar, ekonomist i književnik kreće na svoje čuvene eksperimente u vezi s atmosferskim elektricitetom, ali prema sinopsisu serije, njegova „strast i moć bivaju stavljeni na iskušenje“.

Dok „sudbina američke neozavisnosti“ visi o koncu, Franklin plovi u Francusku na „tajnu misiju“. Koristeći svoju slavu i karizmu i bez odgovarajuće diplomatske obuke, Benjamin Franklin uspijeva uvjeriti „apsolutnu monarhiju da podrži američki eksperiment u demokratiji“,. Podrška koju je uspio dobiti od Francuza pokazala se jednim od ključnih faktora za pobjedu u Ratu za nezavisnost.

FOTO: APPLE TV+

Osim Douglasa, u seriji između ostalih igraju i Noah Jupe kao Temple Franklin, Ludivine Sagnier kao Madame Brillon, Eddie Marsan kao John Adams i Assaad Bouab kao Beaumarchais. Serija je snimana u Versaillesu.

 

 

 

Latest Posts

Raport

spot_img