POTREBNO:
1 kašika soja sosa,
2 kašičice bijelog vinskog sirćeta,
1 narandža,
po 1 kašičica smeđeg šećera i kukuruznog brašna,
2 kašike ulja,
1luk,
85 gr oraha,
1 pileći file,
250 gr brokula
PRIPREMA: U zdjelici pomiješajte sojin sos, sirće, narandžin sok, šećer i kukuruzno brašno. U woku zagrijte ulje, na minutu dodajte orahe pa ih izvadite na kuhinjski papir da se ocijede. Dodajte narezan luk te ga pržite 3-5 min. Izvadite ga i ostavite s orasima. Veći pileći file narezan na komadiće pržite u woku 3-4 min pa dodajte brokulu. Pržite miješajući još 4-5 min. Dodajte smjesu od sojinog sosa pa miješajte još 2-3 min. Umiješajte i luk te orahe pa poslužite.