spot_img

Nedavno objavljeno

Whoopi Goldberg na proljeće objavljuje memoare: “Posvećeni su ljubavi”

Knjiga će detaljno opisati u​spon američke oskarovke, ali i ispričati priču o njenoj pokojnoj majci i bratu

Whoopie Goldberg (68) je ekskluzivno za People najavila objavljivanje svojih novih memoara nazvanih Bits & Pieces: My Mother, My Brother, and Me. Knjiga, koja dolazi ovog proljeća, ispričat će priču o životu, karijeri i porodici Whoopie Goldber njenim riječima.

„Ova knjiga je posvećena mojoj majci i mom bratu te vremenu koje smo proveli zajedno kao mala, simpatična zajednica. Posvećena je svakome ko se našao na zastrašujućem putu koji nije birao ili se nosi sa gubitkom”, kazala je slavna američka glumica, komičarka i TV lice.

Bits & Pieces nije njena prva knjiga. Goldberg je ranije objavila više dječjih knjiga, uključujući seriju Alice and the Sugar Plum Ballerinas iz 1992., a među njenim knjigama za odrasle je i If Someone Says “You Complete Me”…Run! (Ako ti neko kaže “Činiš me potpunim”… Bježi!).

Prema saopćenju za štampu, novi memoari su “poluautobiografski”. Knjiga se fokusira na unutrašnje aspekte života Goldbergove, njeno odrastanje na Manhattanu s majkom Emmom Harris, koja je umrla 2010., te starijim bratom Clydeom K. Johnsonom, koji je umro 2015. godine.

Whoopie Goldberg dotakla se i situacije kada se njena majka vratila kući iz bolnice s gubitkom pamćenja, potpuno zaboravivši da ima djecu – što je bio „trenutak kada se putanja života Goldbergove promijenila“. Knjiga će poslužiti kao način za autoricu da na njenim stranicama sačuva uspomene na svoje najmilije.

Whoopie Goldberg dugi je niz godina u vrhu industrije zabave. Godine 1984. debitirala je na Broadwayu s predstavom Whoopi Goldberg. Osim što je osvajala Emmyje kao voditeljica talk showa The View, za ulogu u filmu Boja purpura iz 1985. bila je nominirana za Oscara za najbolju glumicu, a dobila ga je 1991. za ulogu u Duhu kao najbolja sporedna glumica, postavši drugom Afroamerikankom kojoj je to uspjelo.

Bits & Pieces prikazuje njen uspon i predstavlja počast voljenima koji su je podržavali na putu slave. “Ova knjiga posvećena je svima koji samo pokušavaju da shvate male stvari, kao i stvari u kojima morate biti više nego što ste mislili da možete biti, i posvećena je ljubavi”, kaže Whoopie Goldberg.

Bits & Pieces: My Mother, My Brother, and Me bit će objavljena 7. maja 2024. godine.

Latest Posts

Raport

spot_img