spot_img

Nedavno objavljeno

Elton John osvojio Emmyja i postao EGOT

Sir Elton John (76) osvojio je Emmyja za koncertni dokumentarac Elton John Live: Farewell from Dodger Stadium. To mu je prvi Emmy u životu. Ovom nagradom postao je EGOT – dobitnik Emmyja, Grammyja, Oscara i Tonyja. Tek je 19. osoba kojoj je to pošlo za rukom.

76-godišnji muzičar nije mogao preuzeti nagradu jer je bio na operaciji koljena, stoga je Emmyja u Eltonovo ime uzeo producent Ben Winston, koji se popeo na pozornicu s Johnovim suprugom, Davidom Furnishom.

“Nismo znali da će mu dokumentarac donijeti EGOT”

“Ja nisam Elton John, on je nažalost imao operaciju koljena. Potpuno je dobro, ali želio je izraziti ljubav i zahvalu Televizijskoj akademiji za ovu nevjerojatnu nagradu. Znali smo da će ovaj dokumentarac biti povijesni, jer je to posljednji ikad Eltonov nastup u Sjevernoj Americi na turneji. Znali smo da će to biti povijesno jer je to bio prvi Disneyjev globalni prijenos uživo”, rekao je Ben.

Kazao je kako je Elton John učinio toliko dobroga za društvo i da je heroj. “Nismo znali da će mu to donijeti EGOT”, dodao je.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Elton John (@eltonjohn)

 

 

Oglasio se i Elton

“Primanje ovog priznanja dokaz je strasti i predanosti svih uključenih i na tome sam duboko zahvalan. Iako sam ogorčen što nisam mogao biti tamo da osobno preuzmem ovu nagradu (nedavno sam bio na operaciji koljena, što je možda nježan podsjetnik na život proveden skačući s klavira), od srca zahvaljujem za Akademiji i svima onima koji su odvojili vrijeme za glasanje. Ova nagrada odražava zajednički trud i kreativnost nevjerojatnog tima…”, napisao je na Instagramu.

EGOT se naziva “grand slamom” showbiza. John je 19. osoba kojoj je to uspjelo, pridruživši se, između ostalih, Audrey Hepburn, Mel Brooksu i Andrewu Lloydu Webberu. Prije Johna, Viola Davis bila je posljednja osoba koja je postala EGOT, nakon što je prošle godine osvojila Grammyja.

Latest Posts

Raport

spot_img