spot_img

Nedavno objavljeno

NADINE MIČIĆ I ALEN MURATOVIĆ: Zarazna radost humora

Privatno su im te uloge uobičajene, a sada su, za potrebe serije, prihvatili uloge supružnika u sitcomu Princ iz Eleja. Za novogodišnje izdanje Gracije glumački i bračni par Alen Muratović i Nadine Mičić priča nam o tome kako su utjelovili – on Mikija, nekadašnju samoprozvanu muzičku zvijezdu, povratnika iz Amerike, a ona njegovu suprugu – Amerikanku Kate

Napisala Mersiha Drinjaković
Snimio Nikola Blagojević

Rijetko, ali se ponekad dešava, da glumački bračni par dobije priliku igrati uloge koje im je inače sudbina namijenila samo u privatnom životu. Glumac i profesor na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu Alen Muratović udružio je snage sa suprugom i glumicom Nadine Mičić u kreativnom poduhvatu nastalom na temeljima BH Content Lab platforme – humorističnoj seriji Princ iz Eleja.
Seriju čije je emitiranje počelo u decembru, prvo na platformi MY TV, a onda i u programu FTV, potpisuju kreatori Elma Tataragić, Dušan Vranić, Enes Zlatar, producentica je Amra Bakšić Čamo, a redatelj Alen Šimić. U seriji igraju još i Mediha Musliović, Moamer Kasumović, Mirvad Kurić, Džana Pinjo, te Mario Drmać.
Nije bilo lako dogovoriti se sa glavnim junacima serije da upriličimo snimanje, i fotografija i priče, jer je u toku snimanje novih epizoda, pa su oboje imali prenatrpan raspored, ali nekako smo se uspjeli ugurati na kratko u jedan njihov dan na setu serije. I odmah, naravno, pitali ko je Princ?

Miki je započeo muzičku karijeru nekad davno u Sarajevu a glumi ga Alen Muratović

“Princ je Miki. Miki je Princ koji je započeo muzičku karijeru nekad davno u Sarajevu. Vraća se iz Los Angelesa da vrati staru “slavu” – koje zapravo nikada nije ni bilo, uvjeren da je njegovo mjesto pod estradnim oblakom još uvijek tu”, priča nam Alen koji svoj lik tituliše i kao samoprozvanu regionalnu zvijezdu.
Inspiraciju za kreiranje Mikija pronalazio je u onome što se trenutno može pronaći u ovdašnjem estradnom prostoru. “To su likovi koji snimaju spotove samo za sebe, vjerujući da će im oni donijeti popularnost. Referisao sam se i na one koje je vrijeme pregazilo, ali još vjeruju da su mladi zgodni i talentovani“.
I u tom glumačkom prostoru kreiranja Alen kao i cijela ekipa pronalaze tragičnost koja u žanru komedije nužno proizvodi humor. A njemu to nije nepoznat teren. “Mnogo sam radio komedije tako da mi to nije strano područje. Drugačije je u smislu okolnosti u kojima radimo”.
A okolnosti su takve da cijeli tim okupljen oko serije Princ iz Eleja provodi po 12 sati dnevno na setu prolazeći kroz vrlo intenzivan proces. „Srećom, ekipa je fantastična, vjerujemo jedni drugima, igramo se, zabavljamo – što je preduslov da u konačnici dobijemo zabavnu seriju koju će publika nadam se željeti gledati“.
Princ iz Eleja je drugačija, kaže nam, jer je serija u kojoj svi žele izraziti kreativnost na vlastiti način, sa jasnim autorskim pečatom. „Od scenarista, preko reditelja, kamermana scenografa, kostimografa i na kraju nas glumaca“, kaže Alen, te dodaje: „Ovo je serija koju ćete sigurno pamtiti, neće se utopiti u moru sličnih sitcoma. Mi bismo naravno voljeli da nas se pamti po dobrom.“
Utom nam se pridružuje i Nadine Mičić, koja u seriji Princ iz Eleja utjelovljuje Mikijevu suprugu, Amerikanku Kate, te nam zapravo prirodno slijedi pitanje o tome kako je bilo dijeliti scene sa njom. “Ma, super“, uzvraća Alen, a Nadine sa širokim osmijehom dodaje pitanje i na njega odgovara: „A sa mužem kako je raditi? Što bi Alen rekao – ma, super!“.
Glumačkom paru užurbano teku decembarski dani koji nas i inače stavljaju u neku užurbanu rolu, kao da smo predodređeni da sve što treba kalendarski završimo do 31.12. Isto kao da januar nema 412 dana i nekako će se već sve stići… Ipak, poštujemo vrijeme koje su nam Nadine i Alen ponudili te i nju brzinski ispitujemo o iskustvu koje nosi sa snimanja prve sezone serije. „Nedavno smo počeli snimanje druge sezone i moram reći da smo svi komentarisali kako imamo osjećaj da nije prošla čitava godina od prve sezone. Toliko je prirodno i ugodno. Velika radost vlada na snimanju u svim sektorima”, govori Nadine.
Svaki dan se, kaže, osjeća privilegovanom zbog činjenice da radi s ljudima koji s jednakim uzbuđenjem, voljom za radom, elanom i etikom dolaze na posao. „Sigurna sam da Princ iz Eleja ima svoju publiku koja će se zaraziti radošću naše serije.”
Po prvi put u karijeri ima glavnu ulogu u jednom TV sitcomu ali je ovome pristupila jednako kao i bilo kojoj svojoj dosadašnjoj roli – odgovorno i posvećeno. “Komediju je zahtjevno raditi i vrlo je izazovno napraviti karakter koji će izvjesno vrijeme biti u domovima širom države, napraviti je da se tako izrazim – voljivom, simpatičnom i duhovitom, ne pretjerati, ne izrugivati, a oživjeti je. Nadam se da sam uspjela. Javite mi J”.
A njezina Kate je teksaška bogatašica koja zbog muževe nostalgije dolazi u njegov rodni grad, te ovdje pronalazi i građu za svoj doktorat. “Ona je i nešto što je stereotip američke žene 21. vijeka koja živi taj healthy lifestyle trenutno vrlo popularan. Zbog lošeg poznavanja jezika, nerazumijevanje otvara komičnost kako karaktera tako i situacije. Kate je dobronamjerna, prilično naivna i puna podrške. Vjerujem da će gledateljima biti simpatična.”

Gracija 441. januar 2024.

Latest Posts

Raport

spot_img