Nedavno objavljeno

Besplatno klizanje i škola klizanja na Vilsonovom šetalištu

Sinoć je otvorena „Dječija čarolija“ – veliko i lijepo klizalište sa popratnim sadržajima u sklopu „Zime na Vilsu by Sarajevo Holiday Market“ na kojem je zahvaljujući Općini Novo Sarajevo klizanje od 27. decembra pa sve do 02. marta besplatno kako za sve građane, tako i za posjetitelje Sarajeva.

Načelnik Općine Novo Sarajevo, dr. Hasan Tanović otvorio je divnu priču koja se uspješno realizuje treću godinu zaredom, dok je mališane zabavljao popularni Lilo sa svojim pjesmama „Liloland“.

Podsjećamo, Jaffa cakes klizalište zauzima površinu od preko 500 kvadratnih metara i otvoreno je svakog dana od 10:00 do 22:00. Termini traju 75 minuta, sa 15 minuta pauze, koja se koristi za pripremu i održavanje ledene plohe. 

Prostor klizališta obogaćen je svjetlosnim dekoracijama, pa klizalište predstavlja istinsku čaroliju za mališane, ali i one malo odraslije, uz bajkovito ukrašeno Vilsonovo šetalište.

Organizatori su istakli da je “Dječiju čaroliju” prošle godine, dnevno posjetilo 300 osoba, a za dane vikenda dnevno do 500 osoba, te da je besplatnu školu klizanja prošlo više od 300 djece. Očekuju da će posjećenost ove godine biti veća s obzirom na ogromno interesovanje i popularnost manifestacije “Zima na Vilsu by Sarajevo Holiday Market”.

Tokom februara, po završetku zimskog raspusta, na ovom klizalištu će biti organizovano i redovno klizanje za učenike 12 osnovnih škola sa područja Novog Sarajeva.

Sve do marta na klizalištu na Vilsonovom šetalištu će uz podršku Općine Novo Sarajevo djelovati i besplatna Jaffa cakes škola klizanja za djecu, u kojoj će svi oni koji ne znaju klizati moći napraviti svoje prve korake na ledu. Školu klizanja voditi će hokejaški klub Medvjedi. Škola klizanja za januar je gotovo popunjena, tako da svi zainteresirani mališani mogu da se prijave i za februar putem obrazca:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSexYbJFZVkjwSnQRvFNTU5StcnPgyTZX67cOb–uRbFQnG0cw/viewform?pli=1&fbclid=IwAR09r17hqOVCpchQH8LjTyLweu4arAut6X9jSG5JLrMAmbwDrRN3gH8j2Dk

Latest Posts

spot_img

Raport

spot_img