Nedavno objavljeno

Hotel Amauris i restoran Glasswing – Mjesto gdje tradicija susreće inovaciju

Bečki hotel Amauris nedavno je otvorio svoja vrata na čuvenom Ringstrasse bulevaru, a u njemu se smjestio i jedinstveni gastronomski dragulj – restoran Glasswing. Ovaj elegantni restoran zajedno sa Glasswing Bar & Bistro dio je ponude ovog ekskluzivnog hotela, pružajući dobrodošlicu gostima hotela, ali i svima koji žele da se prepuste izvanrednom iskustvu u uživanja u hrani.

Iza svakog ambijenta koji je specifičan i drugačiji, pa tako i iza ovog, stoje pasionirani poznavaoci, koji predano i iskreno pristupaju svom poslu. Enterijer hotela Amauris će vas očarati svojom magičnom atmosferom, a u restoranu Glasswing vaše iskustvo boravka dobija potpuno novi nivo luksuza i gastronomske ekstravagancije. Osim što ćete uz večeru imati priliku da uživate u pogledu na prelijepi Ringstrasse bulevar, cjelokupnom iskustvu će doprinijeti okusi i jela koja su pripremljena na način da se svakom detalju posvetila posebna pažnja. Ponuda restorana Glasswing se izdvaja po mnogo čemu, a kreacije okusa predstavljaju sofisticiranu kombinaciju tradicionalnih i modernih austrijskih jela. Većina sastojaka izabrana je u skladu sa prirodnom i sezonskom dostupnošću, a u ponudi restorana nalaze se i posebni, domaći specijaliteti koje su pripremili lokalni proizvođači koji koriste posebne tehnike pripreme.

Umjetnici koji stvaraju magiju okusa

Alexandru Simon je glavni kuhar i kreativni virtuoz koji stoji iza specijaliteta koji će vas osvojiti i učiniti da sva vaša čula uživaju. Kao i hotel Amauris, tako i glavni kuhar restorana Simon hrabro spaja bogato kulturno naslijeđe Beča sa inoviranim i modernim okusima. Restoran u ponudi ima obroke koji predstavljaju savršen spoj tradicije i inovacije, a bez obzira na to da li su na meniju jela koja potiču iz obližnjeg regiona Austrije ili neki od mnogih specijaliteta sa mora, u fokusu je najviši kvalitet pripreme i serviranja hrane. Bogato kulinarsko iskustvo glavnog kuhara dodatno obogaćuje sofisticiranost i eleganciju restorana, stvarajući jedinstvenu harmoniju okusa i vizuelnog doživljaja.

Strast prema vinu je osnova koja čini dobrog somelijera, ali kada su u pitanju vrhunski restorani, nijanse su te koje čine razliku. Poput umjetničkih djela koje krase restoran, i odabir vina restorana Glasswing, kojih ima preko 350, je pravi raritet restorana, a čine ga vrhunska vina iz Austrije, zatim iz poznatih vinogradarskih regiona Francuske, Italije i drugih prekomorskih destinacija. Iskusni somelijer restorana Glasswing, Max Populorum je neko ko će vas sa strašću povesti na ovo putovanje kroz ovaj raznoliki svijet i predstaviti vam najfinija crvena, bijela i pjenušava vina.

Menadžer restorana Andreas Rehrmbacher je menadžer sa veoma bogatim iskustvom. Harmonična atmosfera u restoranu rezultat je upravo njegove podrške i komunikacije između različitih sektora, što omogućava krajnji rezultat – da se svako jelo servira sa nevjerovatnom strašću i preciznošću.

- Advertisement -

Ukoliko se nakon večere odlučite za piće, dočekat će vas Maximilian Wölle, menadžer i iskusni barmen Glaswing Bar & Bistroa, koji se sa posebnom pažnjom brine o svakom aspektu ovog bara. Sa jednakom strašću koju ima u komunikaciji sa gostima on pristupa i kreiranju savršenih koktela pružajući vam jedinstveno iskustvo i atmosferu bečkih večeri.

„Tim restorana Glasswing nastavlja da inovira, da pomjera granice i da stvara nezaboravna iskustva u restoranu koji slavi umjetnost gastronomije“, istakao je Simon, a mi vam preporučujemo da posjetite hotel Amauris, restoran Glasswing kao i Glasswing Bar & Bistro, da budete dio gastronomske oaze u samom srcu Beča i uvjerite se u profesionalnost, kompetentnost, ljubaznost i susretljivost osoblja. Dopustite sebi da doživite ovo iskustvo, but don’t spread the word, keep it just for you.

Latest Posts

spot_img

Raport

spot_img