Nedavno objavljeno

Zima na Vilsu by Sarajevo Holiday Market – najbolja zabava u gradu

Najdraže mjesto za stvaranje predivnih uspomena dječice ali i odraslih definitivno je Zima na Vilsu na Vilsonovom šetalištu.

Na posebnu radost najmlađih, sutra sa početkom u 18:00 dolazi najiščekivanija osoba za 2023.godinu sa poklonima – Djeda Mraz!

Kako su organizatori najavili, bajkovito ukrašena kočija sa Sjevernog pola, dolazi   ispred Opštine Novo Sarajevo i kretati će se prema manifestaciji Zima na Vilsu, gdje će Djeda Mraza dočekati brojna dječica kako na Vilsonovom šetalištu, tako i na krajnjem odredištu – Zimi na Vilsu! Djeda Mraz će sa sobom imati veliki džak, prepun slatkiša i sokića za najmlađe posjetitelje.

U Coca Cola mini tematskom parku posvećenom prazničnoj čaroliji nalazi se Kuća Djeda Mraza gdje će on boraviti radnim danima od 17 do 21 sati, a vikendom od 12 do 21 sati. Najmlađi posjetioci će uživati, a mogu se i slikati sa omiljenim djedicom.

Napominjemo da je prostor bogato ukrašen zimskim dekoracijama, a tu je i Jaffa cakes klizalište  površine od preko 500 kvadratnih metara uz samo Vilsonovo šetalište, kao i veliki Luna park.

Odrasli će zasigurno najviše uživati u Carlsberg Beer Gardenu, a na ovom linku možete vidjeti cjelokupni program za mjesec decembar :  https://www.facebook.com/share/p/BYbyWieLFDLJ7AF9/?mibextid=WC7FNe

Zima na Vilsu by Sarajevo Holiday Market je već trinaest godina mjesto gdje se slave svi praznici koji se u Sarajevu zimi već vijekovima proslavljaju (katolički i pravoslavni božić, Jevrejska hanukkah, nove godine po Gregorijanskom i Julijanskom kalendaru…) Na taj način ovaj događaj afirmiše multikulturalni karakter Sarajeva, po kojem je glavni grad BiH poznat u čitavom svijetu.

Latest Posts

spot_img

Raport

spot_img