Nedavno objavljeno

Otvorena 3. Zima na Vilsu by Sarajevo Holiday Market

Paljenjem lampica na bogato dekorisanoj prirodnoj jelki visokoj oko 10 metara otvorena 3. Zima na Vilsu by Sarajevo Holiday Market. Jelku je upalio načelnik Opštine Novo Sarajevo, doktor Hasan Tanović.

Zima na Vilsu by Sarajevo Holiday Market je već trinaest godina mjesto gdje se slave svi praznici koji se u Sarajevu zimi već vijekovima proslavljaju (katolički i pravoslavni božić, Jevrejska hanukkah, nove godine po Gregorijanskom i Julijanskom kalendaru…) Na taj način ovaj događaj afirmiše multikulturalni karakter Sarajeva, po kojem je glavni grad BiH poznat u čitavom svijetu.

Ovo je treće izdanje najveće zimske manifestacije u BiH koja se događa na Vilsonovom šetalištu, dok je ranijih godina bila organizovana u parku Hastahana, te Trgu oslobođenja Alije Izetbegovića.

Postor je bogato ukrašen zimskim dekoracijama, a tu je i Jaffa cakes klizalište  površine od preko 500 kvadratnih metara uz samo Vilsonovo šetalište.

Zima na Vilsu by Sarajevo Holiday Market donosi ponudu proizvođača hrane i pića. Pored prodajne kućice Jaffa cakes asortimana, tu je i Slatka kućica sa home made keksićima, kolačima i lizalima koja će djeci pružiti posebnu radost. Sarajevski brend Kašahana će upotpuniti sadržaj naše manifestacije prezentiranjem zdravog načina života, te bogatom ponudom učiniti sretnim sve naše posjetitelje. Novogodišnji praznici i atmosfera neizbježna je bez fritula, koje će se kod nas spremati na poseban način.

Na ovogodišnjoj Zimi na Vilsu postavljen i nikad veći Luna park Bolero sa autićima, vrtuljkom, vozićem, helikopterima i kišobranima, posebno prilagođenim za najmlađe. Radno vrijeme Luna parka je svakim danom od 10:00 do 22:00.

Prostor Coca-Cola sela Djeda Mraza nikad nije bio bolje dekorisan. U ovom mini tematskom parku posvećenom prazničnoj čaroliji nalazi se Kuća Djeda Mraza. Najmlađi posjetioci će uživati, a možemo ih obradovati sa paketićima, a čija su vrata za posjetitelje otvorena radnim danima od 16 do 20 sati, a vikendom od 12 do 20 sati. Kućica Djeda mraza počet će sa radom od 15.12.2023.godine.

Odrasli će zasigurno najviše uživati u Carlsberg Beer Gardenu gdje će se tokom skoro čitavog dana dešavati zanimljivi programi. Svakog dana od 16:30 su na programu After Work Partiji, nakon čega će slijediti izvlačenja Carlsberg Binga, dok će se od 21:00 održavati večernji koncerti, na kojima će nastupiti popularni izvođači iz BiH.

- Advertisement -

Manifestacija Zima na Vilsu by Sarajevo Holiday Market i ovaj put nudi brojne zanimljive sadržaje za djecu, posebno u danima vikenda i praznika, kada brojni roditelji koriste slobodno vrijeme da dovedu svoju djecu da uživaju. Družimo se sve do 29. februara 2024. godine.

Latest Posts

spot_img

Raport

spot_img