spot_img

Nedavno objavljeno

TAJNA MLADOLIKOSTI NAJSTARIJE MANEKENKE NA SVIJETU: “Nivea, brokula i čaša šampanjca”

Devedesetpetogodišnja britanska modna zvijezda Dafne Selfe svoju dugovječnost i živahnu energiju pripisuje pravoj količini brige o sebi – uz malo partijanja

Devedesetpetogodišnja veteranka modne industrije Dafne Selfe – koja je prema standardima Guinnessove knjige rekorda najstarija manekenka na svijetu – radila je s velikim modnim kućama, pokrivala velike modne časopise i šepurila se na mnogim modnim pistama. Svoje dobro zdravlje koje ju je održalo sve ove godine pripisuje nizu očitih stvari poput pravilne ishrane i fizičke aktivnosti, ali i nekim malim „nezdravim zadovoljstvima“.

“Volim popiti čašu šampanjca”, rekla je za The Telegraph u intervjuu objavljenom 29. novembra. “Samo povremeno, ako je nekome rođendan. Ili za moj rođendan.”

Priznala je da je uvijek dobro jela, nije nužno držala dijetu. Rekla je da nikada nije morala brinuti o težini, ali je, srećom, uživala u zdravoj hrani. “Uvijek treba jesti puno povrća. Volim brokulu, ali ne bih rekla da mi je najdraža. Kod kuće smo sve sami uzgajali.”

A kada je riječ o njezi kože, Daphne ne zahtijeva ništa skupo; umjesto toga, pouzdana Nivea obavlja posao! Povrh jednostavnog, ali pouzdanog režima njege kože i zdrave ishrane, Daphne je pohvalila prednosti boravka u prirodi. “Sada ne mogu hodati svaki dan, ali prije jesam. Uvijek sam imala pse i konje, što znači da sam morala izlaziti”, rekla je.

Manekenka je rekla kako je odrasla okružena kućnim ljubimcima, čak i onim neobičnim. “Imali smo lisicu koja se zvala Vicky. I vranu koju su zvali Johnny”, kazala je. Imala je i dvije vjeverice, Ping i Pong: “Trčali su po cijeloj kući, skakali mi po glavi i radili svakakve smiješne stvari.”

Daphneina karijera modela započela je 1950-ih kada je imala 20 godina. Reklamirala je žitarice, pivo, vino, džin, kekse i slaninu, a zbog svojih zadataka putovala je po Velikoj Britaniji. Smjestila se u prigradski gradić i podržavala muža u njegovoj zahtjevnoj karijeri producenta, zajedno s njihovo troje djece te macama i cukama.

Njena karijera dovela ju je i na stranice modne biblije – Voguea, ali tek kada je navršila 70. Godine 2018., kada joj je bilo 89, uspjela je osigurati kampanju za ljepotu – s brendom šminke Eyeko.

Selfe, koja je osim modelinga ostvarila i uloge u nekoliko filmova o Jamesu Bondu, nedavno se preselila u starački dom koji finansira dobrotvorna organizacija Royal Variety Charity.

 

Latest Posts

Raport

spot_img