Nedavno objavljeno

Četiri dodatka u kafi koja mogu pomoći u mršavljenju

Sa ovim hladnim danima se manje krećemo i manje treniramo, pa gledamo nekim lakšim putem da se otarasimo viška kilograma, najčešće putem raznih napitaka.

Mnogima je kafa jedan od omiljenih napitaka bez kojeg ne mogu da otvore oči kada ustanu, a ako samo dodate neke sastojke u nju, može vam pomoći u mršavljenju.

Naime, iako kafa sadrži kofein koji i nije preporučljiv u velikim količinama, manja šolja neće biti neki veliki problem, posebno kada dodate neke od ovih sastojaka.

Limun

Dok se limun uglavnom dodaje u čaj, nije naodmet da ga dodate i u kafu.

“Limun je poznati sastojak za ispiranje toksina koji može ojačati vaš imuni sistem i smanjiti srčana oboljenja. Bogat je vitaminom C, koji pomaže prirodnim procesima sagorjevanja masti u tijelu, dok kafa može da stimuliše smeđe masno tkivo, koje igra ključnu ulogu u tome koliko brzo možemo da sagorijevamo kalorije kao energiju”, kažu stručnjaci, piše “Express”.

Cimet

Ovaj začin ima mirisnu aromu i toplu slatku aromu, ali ima i potencijalne zdravstvene prednosti.

“Cimet sadrži antioksidante, antiinflamatorna svojstva i čak može pomoći u stabilizaciji šećera u krvi. Pospite malo na kafu ili promiješajte za potpuno aromatično iskustvo”, savetuju stručnjaci.

Kardamom

Ovaj azijski začin će kafi dodati poseban i egzotičan ukus.

“Povezan je sa različitim zdravstvenim prednostima, uključujući poboljšano varenje i metabolizam. Zgnječite nekoliko mahuna kardamoma i skuvajte ih uz kafu”, kažu stručnjaci.

Kokos

Malo kokosovog ulja u kafi može pružiti kremastu teksturu i suptilan tropski ukus.

- Advertisement -

“Kokos je poznat po svojim ‘termogenim’ svojstvima koja mogu pomoći sagorjevanju masti”, kažu stručnjaci.

Latest Posts

spot_img

Raport

spot_img