Nedavno objavljeno

Kako da se utoplite ako ste zimogrižljivi

Savjet 1: Odjeća

Ono što i ne treba posebno da se pominje jeste da se dobro obučete. Prijedlog je da za odeću odaberete vunu jer uz nju nema greške – bićete odmah utopljeni, piše “Melissa Knorris”. Istina je da može da svrbi, ali kada je u pitanju zagrijavanje, ništa nije bolje od krzna ili vune. A savjet koji nije naodmet je i toplota drugog tijela – dakle zagrijte, se sa voljenom osobom.

Savjet 2: Slojevi

Ukoliko vam vuna ne prija i ne želite da se odlučite za nju već za neki drugi materijal, onda se obucite slojevito. Možda pamuk nije dobra ideja ako se znojite u njemu, pa će vam vremenom postati hladno, zato odaberite nešto drugo. Džemper ili prsluk su uvijek dobra ideja.

Savjet 3: Stopala i šake

Znate kako su pričale naše bake – “sve dolazi s nogu”, što je pokazatelj da stopala moraju biti utopljena. Vunene ili neke deblje čarape neka budu na vašim nogama. Isto važi i za šake. Odaberite rukavice sa “bušnim” prstima i znajte da će vam, zagrijavši šake, biti toplije.

Savjet 4 : Ćebe

Nema ništa ljepše nego kad se ušuškate ispod ćebeta ili jorgana, a danas je to toliko napredovalo da imate takoreći “pokretne ćebiće”. Naime, ima ćebića koji su kreirani kao kardigani ili džemperi, pa nije na odmet i tako se utopliti.

Savjet 5: Topli napitak

Kako spolja, telo treba da se zagrije i iznutra, pa je preporuka da se piju topli napici poput čaja ili kafe. Ne mislimo na neke enormne količine, već taman toliko da osjetite da vam toplota grije tijelo. Pod ovim mislimo i tople supe i čorbe.

Savjet 6 :Vježbanje

Bilo da imate više prostora ili ne, razmislite o tome da počnete da vježbate. Samo malo kada se zagrijete osjetićete toplotu, a osim toga počećete i da se znojite. Ako planirate da smršate, onda je ovo dvije muhe jednim udarcem.

Latest Posts

spot_img

Raport

spot_img