Nedavno objavljeno

Navike opasne po život

igurno ste već čuli ili pročitali izreku koja tvrdi da je vaše tijelo i vaš hram, no jeste li razmišljali šta to ustvari znači? Hram se poštuje i u njegovoj blizini je potrebno puno poštovanje. Nitko ne prati sva pravila, ali postoje stvari koje mogu vaše tijelo uništiti puno prije od drugih, ali ako ih možete izbjeći – na dobrom ste putu.

1. Jedete previše šećera ali zaboravljate na vlakna

Znate da je šećer loš za zdravlje, ali što sa šećerima koji se nalaze u prehrani a da ih vi uopće niste svjesni? U umaku od pradajza i hljebu se isto nalaze. Smanjite unos takvih namirnica, ali zato povećajte unos vlakana, piše Ordinacija.hr. “Kada smanjite unos šećera, brojne će se stvari dogoditi i to jako brzo“, pojašnjava David Zinczenko, osnivač stranice Eat This, Not That! Ono što će se odmah dogoditi jest sagorijevanje masnoća. Ako smanjite unos šećera automatski smanjujete i unos kalorija, koje će organizam pohranjivati upravo na području struka. I vaš će trbuh odmah ljepše izgledati čim zamijenite šećer vlaknima.

2. Ne nanosite kremu sa zaštitnim faktorom svakodnevno

Ona se ne nanosi samo 5 minuta prije izlaska na sunce već je morate stalno nanositi na lice. Stručnjaci kažu da je to važno čak i ako radite od kuće, a kada ste vani, ne štedite na količini i nanesite puno kreme. Ne zaboravite na laktove, uši i stopala.

3. Zapeli ste u rutinu Krećite se. Maknite se s kauča.

Ako se osjećate dobro, dr. Anthony Fauci napominje kako se trebate vratiti većini aktivnosti kojima ste se bavili i prije. Ako vam se čini teško, krenite malim koracima, ali svakako se krećite, iako u pitanju bila samo kratka šetnja po parku.

4. Krećite se dovoljno

Jasno vam je da svaki popis zdravih navika mora uključivati i kretanje. S Mayo klinike javljaju kako je potrebno barem 150 minuta umjerene aerobne aktivnosti u tjednu, ili barem 75 minuta intenzivnog vježbanja. Jasno je da će više tjelovježbe i više goditi zdravlju.

5. Sunčajte se, ali ne izlažite oči

- Advertisement -

Sunce je važan izvor vitamina D koji će ojačati imunološki sustav, ali bez obzira koje je godišnje doba i gdje živite, pretjerano izlaganje suncu može predstavljati prijetnju. Ono će predstaviti i prijetnju zdravlju očiju. Iz tog biste razloga trebali nositi šešire kada ste na suncu ali isto tako i naočale koje blokiraju UV zrake.

6. Ne pijete ovaj eliksir

EGCG – je super nutrijent koji se može pronaći samo u zelenom čaju, a otkriveno je da pomaže kod otapanja masnoća i sprečavanju taloženja novih masnih stanica. Stručnjaci savjetuju da ga pijete najmanje par sati nakon jela, a i odličan je način za započeti jutro.

Latest Posts

spot_img

Raport

spot_img